Iš pareigų besitraukiantis G. Norkūnas: „Ignitis grupės“ akcijų turi arba turėjo ir kiti viceministrai

Po Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvados iš finansų viceministro pareigų besitraukiantis Gediminas Norkūnas teigia, kad ir kiti šiuo metu pareigas užimantys viceministrai turi arba turėjo valstybės valdomos energetikos grupės „Ignitis grupė“ akcijų.

G.Norkūnas teigia, kad ir kiti šiuo metu pareigas užimantys viceministrai turi arba turėjo „Ignitis grupė“ akcijų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Norkūnas teigia, kad ir kiti šiuo metu pareigas užimantys viceministrai turi arba turėjo „Ignitis grupė“ akcijų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

Apr 20, 2023, 1:19 PM

„Tikrai nekomentuosiu apie ministrus, bet aš žinau ir kolegų viceministrų, kurie turi arba bent jau turėjo „Igničio“ akcijų“, – ketvirtadienį žurnalistams tvirtino G. Norkūnas.

Anot jo, tokia informaciją sužinojo per asmeninius pokalbius su kolegomis. Visgi, paklaustas žurnalistų, viceministras neatskleidė, apie kokių.

„Taip sakau remdamasis pokalbiais,“ – teigė G. Norkūnas.

„Neturiu pilnos informacijos,“ – sakė jis.

ELTA primena, kad VTEK konstatavo, jog finansų viceministras G. Norkūnas supainiojo viešus ir privačius interesus, tinkamai nedeklaravęs turimų valstybinės įmonės „Ignitis grupė“ akcijų bei nenusišalinęs nuo kai kurių sprendimų, susijusių su įmonės veikla.

VTEK išvadą įvertinusi Prezidentūra tvirtino, kad sprendimas dėl G. Norkūno „yra akivaizdus“.

Tyrimą dėl G. Norkūno VTEK pradėjo praėjusių metų gruodį. Komisija siekė išsiaiškinti, ar G. Norkūno veikla atitinka įstatymų nuostatas, įpareigojančias deklaruoti privačius interesus ir savo tarnybinėje veikloje vengti interesų konflikto.

Nagrinėta, ar G. Norkūnas dalyvavo su AB „Ignitis grupė“ susijusių sprendimų rengimo, svarstymo ir priėmimo procedūrose ir ar tokios viceministro galbūt atliktos veikos neprieštarauja Įstatymo reikalavimams, draudžiantiems dalyvauti rengiant, svarstant ar priimant sprendimus arba kitaip juos paveikti, jeigu tai susiję su egzistuojančiais privačiais interesais. Taip pat vertinta, ar G. Norkūnas tinkamai deklaravo privačius interesus, atsiradusius jam sudarius sandorius su AB „Ignitis grupė“.

Įtarimai dėl galimo G. Norkūno interesų konflikto kilo po to, kai LRT žurnalistai išsiaiškino, kad viceministras G. Norkūnas, kuriam pavesta tiesiogiai kuruoti „Ignitis grupę“, anot tyrimo, pats turi „Ignitis grupės“ akcijų. Tuo metu energetikos ministras Dainius Kreivys turi 40 proc. akcijų bendrovėje „Catus“, kuri valdo daugiau kaip 90 proc. bendrovės „Norteo“ akcijų, o ši turi „Ignitis grupės“ akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.