Eksportui į Rusiją pagaliau ateis galas? G7 šalys svarsto jį beveik visiškai uždrausti

Didžiojo septyneto (G7) grupės šalys svarsto galimybę įvesti beveik visišką eksporto į Rusiją draudimą. Kaip rašo „Reuters“, tai pranešė Japonijos naujienų agentūra „Kyodo News“, remdamasi šaltiniais Japonijos vyriausybėje.

Didžiojo septyneto grupės šalys svarsto galimybę įvesti beveik visišką eksporto į Rusiją draudimą.<br>Asociatyvi M.Patašiaus nuotr.
Didžiojo septyneto grupės šalys svarsto galimybę įvesti beveik visišką eksporto į Rusiją draudimą.<br>Asociatyvi M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

2023-04-21 13:33

Leidinys „Bloomberg“ ketvirtadienį taip pat skelbė, kad JAV ir Ukrainos sąjungininkai svarsto „draudimą, apimantį didžiąją dalį eksporto į Rusiją“. Pasak leidinio, G7 šalių pareigūnai apie tokią priemonę diskutuoja prieš kitą mėnesį Japonijoje vyksiantį grupės aukščiausiojo lygio susitikimą.

Paklaustas apie naujausią „Bloomberg“ publikaciją, Japonijos ministrų kabineto vyriausiasis sekretorius Hirokazu Matsuno pareiškė, kad vyriausybė su ja yra susipažinusi. Nepaisant to, pareigūnas plačiau nekomentavo.

„Siekiant kuo skubesnio Rusijos agresijos nutraukimo, svarbu tai, kad G7 neprarastų vienybės dėl griežtų sankcijų Rusijai ir stiprios paramos Ukrainai“, – spaudos konferencijoje sakė H. Matsuno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.