Guoda laužo stereotipą apie kurjerių darbą: moki, nori, tai ir gali

Tarptautinės siuntų bendrovės „Venipak“ kurjerė Guoda Kurnickaitė pasakoja, kad pradėjusi dirbti bendrovėje, nuolat pastebėdavo klausiančius klientų žvilgsnius: argi moteris gali būti kurjere? Nuo vaikystės automobilius mėgstanti moteris ilgainiui ne tik susidraugavo su nuolatiniais klientais, bet ir pakeitė jų nuomonę.

Kurjerė Guoda Kurnickaitė.
Kurjerė Guoda Kurnickaitė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-04-25 08:00

Darbe jaučiasi laukiama

„Automobilius mėgau nuo vaikystės, – pasakoja Guoda Kurnickaitė, – augau su trimis broliais, o tėtis kaime mielai kartu pasiimdavo dirbti darbų. Tad įvairios transporto priemonės ir jų valdymas man niekada neatrodė tik berniukų reikalas. Taip niekada negalvojau ir apie kurjerio darbą.“

Pradėjusi dirbti vienoje siuntų pristatymo bendrovėje, Guoda Kurnickaitė, kaip pati sako, po kurio laiko perėjo gatvę ir įsidarbino „Venipak“. Pasakoja, jog iš pažįstamų rato buvo girdėjusi apie gerą atmosferą ir tai, kad galima dirbti ir užsidirbti.

„Venipak“ tikrai pateisino lūkesčius: linksmas, jaunatviškas kolektyvas, mielai bendrauja tarpusavyje. Kasdien darbe jaučiuosi laukiama, o sudarytos sąlygos leidžia darbą atlikti greitai ir kokybiškai,“ – įspūdžiais dalijasi pašnekovė ir priduria, kad kurjeriai vieni su kitais mielai dalijasi žiniomis, pataria.

Pirmosiomis dienomis naujokai siuntas išvežioja kartu su patyrusiu kurjeriu ir taip mokosi maršrutų, bendravimo su klientais, taip pat naudotis kurjeriams sukurta programėle. Moteris pasakoja, kad pirmųjų dienų įvedimą į darbą vertina labai pozityviai, nes tai padeda lengviau įsilieti į komandą, sukurti ryšį su kolegomis: nelieka baimės ir vėliau prašyti pagalbos, kažko paklausti.

Pastangos būna įvertintos

Kalbėdama apie bendravimą su klientais, Guoda Kurnickaitė sako, kad tai – dar vienas šio darbo privalumas. Moteris visada stengiasi bendrauti mandagiai ir prisitaikyti prie kliento poreikių, atrasti geriausią laiką ir vietą pristatyti siuntas. Stengdamasi išlaikyti aukštą aptarnavimo kokybę, kurjerė ne kartą turėjo suktis iš įvairiausių situacijų.

„Žiemą pasitaikydavo užstrigti keliuose dėl didelio snygio. Būdavo, kad siuntas tuomet nešdavau pėstute, arba klientas ateidavo manęs pasitikti pusiaukelėje. Neseniai viename iš kiemų pamačiau, kad nuleista mano mikroautobuso padanga. Su vadovu sutarėme, kad kol lauksiu kolegų pagalbos, tas siuntas, kurios turėjo būti pristatytos netoliese gyvenantiems klientams, nunešiu pėstute“, – pasakoja kurjerė.

Stengtis dėl klientų moteriai nesudėtinga. Kaip pati pasakoja, darbdavys visada pastebi ir įvertina rezultatą ne tik geru žodžiu, bet ir papildomomis priemokomis, tad motyvacijos siekti geriausio rezultato tikrai netrūksta.

Dirbs tol, kol kojos neš

Paklausta, ar ilgai ketina dirbti šį darbą, Guoda Kurnickaitė nedvejodama atsako, kad dirbs tol, kol leis sveikata ir kojos neš. Nors fiziškai nėra lengvas, šį darbą jai dirbti malonu. Moteris mėgsta važinėti po miestą trumpais maršrutais, be to, bendraudama su klientais mokosi užsienio kalbų, stiprina ir laiko planavimo įgūdžius.

„Džiaugiuosi, kad vis rečiau klientai stebisi, kad siuntą jiems pristato moteris. Žinoma, darbdavys siuntas pritaiko pagal fizines galimybes, bet tai tikrai nėra vien vyriškas darbas. Esu tikra, kad jeigu moki, nori, tai ir gali daryti tai, kas patinka“, – šypsosi Guoda Kurnickaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.