K. Navickas apie pieno įstatymą: principo bus bandoma laikytis, net jeigu jis žalingas tiekėjų kainodarai

Nors, Konkurencijos tarybos (KT) nuomone, Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) siūlomas pieno supirkimo kainodaros viešinimas ribotų konkurenciją ir prieštarautų teisės aktams, Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas tvirtina, kad tai yra reikalinga. Pasak jo, šio principo bus bandoma laikytis, net jeigu jis žalingas pieno tiekėjų kainodarai dėl atskleidžiamos procentinės žaliavinio pieno priedų dalies.

K.Navickas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
K.Navickas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

2023-04-27 10:05

„Pieno įstatymas nepatinka ir pieno perdirbėjams, ir Konkurencijos tarybai. Mes norime, kad visi mokami priedai ir priemokos ūkininkams bei jų apskaitos metodika ir sąlygos būtų vieši. Man atrodo, kad pats principas yra geras“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė K. Navickas.

„Gal ta procentų dalis yra ydinga kainodaros prasme, bet aš manau, kad svarbu išlaikyti tą principą“, – tvirtino jis.

Visgi žemės ūkio ministro teigimu, KT pastabos yra svarbios ir bus aptartos kitos savaitės susitikimo su pastabas pateikusiomis grupėmis metu.

„Mes pateikėme projektą. Pirmos pastabos gautos. Kitą savaitę yra dar daromas visų pastabas pateikusių grupių susitikimas aptarti tai, į ką atsižvelgiama, į ką ne. Konkurencijos tarybos pastaba yra svarbi“, – tikino jis.

ELTA primena, kad Konkurencijos taryba yra pateikusi išvadą Žemės ūkio ministerijai dėl pieno įstatymo projekto. Pasak KT, jame numatomas pieno supirkimo kainų reguliavimas bei kainodaros viešinimą, gali riboti konkurenciją pieno sektoriuje ir prieštarauti Europos Sąjungos bei nacionalinių teisės aktų reikalavimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.