Nustėro išvydęs elektros skaitiklio rodmenis: elektrą vogė greta apsigyvenęs naujakurys

Palonų miestelyje (Radviliškio r.) esančiame negyvenamame tėvų bute apsilankęs vyras nustėro išvydęs elektros skaitiklio rodmenis. Pasirodo, elektrą vogė gretimame bute apsigyvenęs naujakurys.

Negyvenamame tėvų bute apsilankęs vyras nustėro išvydęs elektros skaitiklio rodmenis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Negyvenamame tėvų bute apsilankęs vyras nustėro išvydęs elektros skaitiklio rodmenis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Elektros skydinėje pastebėjęs, kad sukasi visi trys įrengti skaitikliai, jis kreipėsi į ESO.<br>T.Bauro nuotr.
Elektros skydinėje pastebėjęs, kad sukasi visi trys įrengti skaitikliai, jis kreipėsi į ESO.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 3, 2023, 6:50 PM

Su įkalčiais pričiuptas 22 metų Jonas Algirdas Kazinauskas kaltės kratytis nebandė ir ją pripažino. Todėl byla buvo užbaigta baudžiamuoju įsakymu, o vagišius atsipirko trečdaliu sumažinta 6 mėnesių laisvės apribojimo bausme.

Be to, jis privalės naktis leisti namuose, o iki vidurvasario atlyginti nukentėjusiam kaimynui padarytą 696 eurų žalą.

Istorija prasidėjo pernai lapkritį, kai J.A.Kazinauskui motina nupirko butą Palonų miestelyje. Moteris būstą pirko savo vardu, nes sūnus turi administracinių nuobaudų už automobilio vairavimą neturint tam teisės, todėl nenori turėti nuosavybės.

Lapkričio 11-ąją atsikraustęs jaunuolis pastebėjo, kad naujame būste nėra elektros. Apžiūrėjęs skydinę J.A.Kazinauskas pamatė, kad tėra trys kaimyniniams butams priklausantys elektros skaitikliai. Tada jaunuolis sumanė patikrinti ant keturbučio namo sienos besidriekiančius laidus. Naujakurys iš vieno kaimyno pasiskolino testerį ir juo patikrino srovę. Laidai driekėsi į negyvenamą butą, todėl J.A.Kazinauskas neteisėtai prisijungė.

Vėliau jaunuolis prisipažino, kad prie laidų prisijungė paslapčiomis, o apie tai prasitarė tik motinai. Ši pasakė, kad reikėtų kreiptis į elektros tiekėją ir pasirašyti sutartį.

Naujakurys gyveno nevaržydamas savęs – vogtą elektrą naudojo apšvietimui, televizoriui, šaldytuvui, virduliui, telefonui įkrauti, pasijungė net ir stebėjimo kamerą. Šių metų sausio 2-ąją bute staiga dingo elektra, o į lauką išėjęs J.A.Kazinauskas pamatė ESO darbuotojus.

Šie jam pasakė, kad yra prisijungęs prie kaimyno skaitiklio. ESO darbuotojai padiktavo bute negyvenančio kaimyno kontaktinį telefono numerį ir patarė susisiekti dėl apmokėjimo už sunaudotą energiją.

J.A.Kazinauskas tikino bandęs skambinti tą pačią dieną, bet nepavyko. Vėliau su apvogtu kaimynu susisiekė motina. Ji sūnui pasakė, kad elektros sunaudota už 2 tūkst. eurų. Jaunuolis sakė buvęs priblokštas, nes nesitikėjo tokios didelės sumos, todėl papildomai išsikvietė ESO darbuotojus.

Paaiškėjo, kad per 2 mėnesius neteisėtai prisijungęs J.A.Kazinauskas suvartojo 2549 kWh elektros energijos už beveik 700 eurų.

Bute negyvenantis vyriškis sakė, kad anksčiau būstas priklausė jo tėvui. Prieš metus šeimininkas mirė, o sūnus užsukdavo retkarčiais.

Pernai gruodžio 30-ąją per atostogas užsukęs naujasis šeimininkas norėjo pažiūrėti, ar viskas gerai, nes ketino būstą parduoti. Vyriškis pamatė, kad smarkiai pasikeitę elektros skaitiklio rodmenys. Elektros skydinėje pastebėjęs, kad sukasi visi trys įrengti skaitikliai, jis kreipėsi į ESO.

Vasarį sąskaitą už elektrą gavęs vyriškis bandė susisiekti ir su naujakuriu, ir su jo motina, bet jie į skambučius neatsiliepė, o į SMS žinutes neatsakė. Tad jam liko vienas kelias – kreiptis į policiją dėl vagystės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.