Spaudžiama kelių ES valstybių, Europos Komisija apribojo Ukrainos produkcijos importą

Ginče dėl pigių grūdų iš Ukrainos Europos Komisija, spaudžiama kelių ES valstybių, apribojo dalies ukrainietiškų produktų importą. Iki birželio 5 dienos Bulgarijoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Rumunijoje ir Slovakijoje nebus galima laisvai prekiauti ukrainietiškais kviečiais, kukurūzais, rapsais ir saulėgrąžomis, antradienio vakarą pranešė Europos Komisija. Tačiau šią produkciją ir toliau bus galima per minėtas šalis gabenti, pavyzdžiui, į kitas ES valstybes.

Ginče dėl pigių grūdų iš Ukrainos Europos Komisija, spaudžiama kelių ES valstybių, apribojo dalies ukrainietiškų produktų importą.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Ginče dėl pigių grūdų iš Ukrainos Europos Komisija, spaudžiama kelių ES valstybių, apribojo dalies ukrainietiškų produktų importą.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė

May 3, 2023, 8:30 AM, atnaujinta May 3, 2023, 1:54 PM

Jau penktadienį sužinota apie pirmąsias susitarimo detales. Konfliktas, be kita ko, kilo dėl to, kad ūkininkai ypač importo paveiktose šalyse pradėjo skųstis konkurencija.

Į tai reaguodamos Lenkija ir Vengrija savarankiškai apribojo tam tikros produkcijos importą. Šios nacionalinės priemonės dabar bus atšauktos, pareiškė Europos Komisija.

Dėl karo svarbūs Ukrainos eksporto keliai per Juodąją jūrą ilgai buvo blokuojami. Todėl užpultai šaliai svarbu gabenti prekes ir traukiniais ar vilkikais, kad jos pasiektų pasaulio rinką.

Ukraina savaitgalį pasveikino pasiektą susitarimą. Ukrainietiškos produkcijos blokada pakenktų ne tik Ukrainai, bet ir Artimiesiems Rytams ir Afrikai, ES finansų ministrų susitikime Stokholme šeštadienį sakė finansų ministras Serhijus Marčenka.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.