„Elektrum Lietuva“: šiandien 22 ct/kWh tarifą gali turėti kiekvienas namų ūkis

Iki tikėtinos elektros tarifo kompensavimo pabaigos likus dviem mėnesiams, bendrovė „Elektrum Lietuva“ siūlo fiksuotą 22 centų už kilovatvalandę (ct/kWh) elektros kainą ir perspėja, kad iki liepos 1 dienos neperžiūrėję savo sutarčių vartotojai rizikuoja už elektrą permokėti.

„Elektrum Lietuva“ vadovas Martynas Giga.
„Elektrum Lietuva“ vadovas Martynas Giga.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 9:00 AM, atnaujinta May 9, 2023, 10:38 AM

Elektrum Lietuva“ vadovas Martynas Giga atkreipia dėmesį, kad tik nuo paties vartotojo priklauso, ar jis pats pasirinks sau labiausiai tinkančias sąlygas, ar už jį nuspręs vienašališkai elektros kainą galintys sumažinti nepriklausomi tiekėjai.

„Valstybės taikomas elektros tarifo kompensavimas leido ne tik mažinti finansinę naštą, bet ir pernelyg nesijaudinti, koks tarifas įrašytas sutartyje, kadangi nemaža dalis jo bus kompensuota. Elektros tiekėjams sudaryta galimybė vienašališkai mažinti kainą irgi negarantuoja, kad būtent dabartinis tiekėjas siūlo mažiausią kainą ir kad jums bus pritaikytas žemiausias tarifas. Tik nuo vartotojų akylumo bei aktyvių veiksmų priklauso, ar jie gaus pačias geriausias sąlygas, ar plauks pasroviui“, – sako M. Giga.

Pasak jo, „Elektrum Lietuva“ siūlomą 22 centų už kilovatvalandę tarifą dabar gali turėti visi, kas moka daugiau nei 28 centus.

„Tokiems vartotojams nereikia laukti nei kompensacijų pabaigos, nei kol tiekėjai vienašališkai sumažins kainą. Nepamirškime ir to, kad šiuo metu rinkoje susiklostė vartotojams palankios aplinkybės, tačiau sąlygos nuolat kinta ir laukti paskutinės minutės išties neverta“, – pastebi „Elektrum Lietuva“ vadovas.

Nuo metų pradžios „Elektrum Lietuva“ nuosekliai mažina elektros kainas savo klientams, aktyviai ragindama juos persirašyti turimas sutartis mažesne kaina. Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) duomenimis, minimu laikotarpiu vieninteliam iš tiekėjų tik „Elektrum Lietuvai“ pavyko pritraukti naujų klientų. Nuo sausio iki gegužės pradžios „Elektrum Lietuva“ buitinių vartotojų skaičius išaugo 33,6 tūkst. ir dabar siekia 160 tūkst. Atitinkamai per keturis mėnesius, VERT duomenimis, „Elektrum Lietuva“ užimama dalis nepriklausomo elektros tiekimo rinkoje augo nuo 10,6 proc. iki 13,3 proc.

„Tuo metu, kai konkurentai skelbia vienašališkai mažinsiantys kainas savo klientams iki 28 centų už kilovatvalandę, mes tiek savo, tiek kitų įmonių paslaugomis besinaudojančius vartotojus kviečiame naudotis galimybe iki gegužės 25 d. užfiksuoti 22 ct/kWh elektros tiekimo kainą 6 mėnesiams arba 25 ct/kWh kainą net 3 metų laikotarpiui“, – sako „Elektrum Lietuva“ vadovas Martynas Giga.

Keičiant elektros tiekėją užtenka sudaryti sutartį su pasirinkta nauja įmone, kreiptis į senąją dėl turimos sutarties nutraukimo nereikia. Apsisprendus keisti tiekėją, svarbu įsigilinti tik į senojoje sutartyje numatytus vartotojo įsipareigojimus, dėl kurių gali reikėti grąžinti suteiktas nuolaidas ar sumokėti mokesčius.

Šiuo metu Lietuvoje veikia keturi nepriklausomi elektros tiekėjai. Iš jų elektrą perka jau 70 proc., arba 1,2 mln., šalies namų ūkių.

Valstybė elektros tarifų kompensavimo mechanizmą įvedė antrąjį 2022 metų pusmetį, vėliau jį pratęsė ir pirmajam 2023 metų pusmečiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.