Šveicarija sulaikė beveik 7,6 mlrd. eurų vertės Rusijos turto: svarsto panaudoti Ukrainos atstatymui

Šveicarijoje šiuo metu sulaikyta 7,4 mlrd. frankų (7,58 mlrd. eurų) vertės Rusijos centrinio banko rezervų ir turto. Tai trečiadienį pranešė Ekonomikos ministerija Berne.

Šveicarijoje šiuo metu sulaikyta 7,4 mlrd. frankų (7,58 mlrd. eurų) vertės Rusijos centrinio banko rezervų ir turto.<br>Asociatyvi Pixabay.com nuotr.
Šveicarijoje šiuo metu sulaikyta 7,4 mlrd. frankų (7,58 mlrd. eurų) vertės Rusijos centrinio banko rezervų ir turto.<br>Asociatyvi Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

May 10, 2023, 3:45 PM

Remiantis ministerijos pranešimu, su banko turto valdymu susiję sandoriai buvo uždrausti praėjus mėnesiui po Rusijos visapusiškos invazijos į Ukrainą pradžios 2022 m. vasarį. Pažymima, kad „banko turtas buvo imobilizuotas“.

Ekonomikos reikalų valstybės sekretoriatas (SECO) pabrėžė, kad „imobilizuotą“ turtą reikėtų atskirti nuo įšaldyto turto. Skaičiuojama, kad Šveicarija iki šiol įšaldė 7,5 mlrd. frankų vertės Rusijos turto, kontroliuojamo sankcionuotų subjektų.

Tradiciškai neutrali Šveicarija praėjus keturioms dienoms po Rusijos karo prieš Ukrainą pradžios nusprendė prisijungti prie Europos Sąjungos (ES) sankcijų Maskvai. SECO nurodė, kad Šveicarija stebi bloke šiuo metu vykstančias diskusijas dėl galimybės investuoti Rusijos centrinio banko turtą ir gautas lėšas panaudoti Ukrainos atstatymui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.