E. Macronas Eliziejaus rūmuose priėmė milijardierių E. Muską

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį Eliziejaus rūmuose priėmė multimilijardierių Eloną Muską. Jie kalbėjosi apie „Prancūzijos patrauklumą“ užsienio investuotojams, pranešė Eliziejaus rūmai, tačiau detalių nepateikė.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį Eliziejaus rūmuose priėmė multimilijardierių Eloną Muską.<br>Lrytas.lt koliažas
Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį Eliziejaus rūmuose priėmė multimilijardierių Eloną Muską.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė

May 15, 2023, 11:50 AM

Per prieš tai vykusį savo susitikimą gruodį Naujajame Orleane E. Macronas ir E. Muskas jau aptarė virtinę projektų, įskaitant elektromobilių ir baterijų gamybą.

Prancūzijos prezidentas tada netiesiogiai sukritikavo JAV verslininką dėl jo veiksmų įsigijus „Twitter“. Socialinis tinklas turi paisyti Europos taisyklių, pabrėžė E. Macronas.

Tai apima skaidrias sąlygas vartotojams, turinio moderavimą ir nuomonės laisvės apsaugą. E. Muskas sulaukė kritikos, kai socialiniame tinkle įvedė naujas taisykles, kurios palengvina melagingos informacijos skleidimą.

Pirmadienį po pietų E. Macronas Versalyje susitiks su 200 tarptautinių įmonių vadovais. Tai jau šeštasis jo inicijuotas susitikimas su investuotojais anglišku pavadinimu „Choose France“ („Pasirinkite Prancūziją“). Šiais metais turėtų būti paskelbta apie 13 mlrd. eurų investicijas, apie pusę jų – į atsinaujinančią energiją, branduolinę energiją ir baterijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.