G. Paluckas įtaria banką keršijant už naują mokestį: „Turėkite sąžinės, kodėl diskriminuojami Lietuvos žmonės?“

Paaiškėjus, kad Lietuvoje veikiantis „Swedbank“ Lietuvoje nesiūlo palengvinimų, kuriuos siūlo klientams Estijoje ir Latvijoje – naujoms paskoloms laikinai netaikyti banko maržos ir tokiu būdu leisti besiskolinantiems žmonėms sutaupyti net kelis tūkstančius eurų, socialdemokratai beldžiasi į bankininkų sąžinę.

„Swedbank“ kiekvienoje iš Baltijos šalių įgyvendina skirtingas kampanijas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Swedbank“ kiekvienoje iš Baltijos šalių įgyvendina skirtingas kampanijas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2023, 12:18 PM

Seimo Ekonomikos komiteto vicepirmininkas socialdemokratas Gintautas Paluckas įtaria, kad Lietuvos žmonėms siūlydamas blogesnes sąlygas negu latviams ir estams, „Swedbank“ keršija už neseniai Lietuvoje priimtą solidarumo mokestį, kurį turės susimokėti viršpelnius susikrovę bankai.

Anot G.Palucko, sprendimas iš trijų Baltijos šalių išskirti Lietuvą yra ne tik diskriminacinis, bet taip pat rodo, kad bankas nesugeba įsijausti į sunkią Lietuvos visuomenės padėtį.

„Mano nuomone, tai – diskriminacija, kurią sunku paaiškinti sveiko proto argumentais. Ne tik „Swedbank“, bet ir kiti bankai praleidžia gerą progą pademonstruoti solidarumą su visuomene, kai bankų pelnai kyla kaip ant mielių, o žmonės moka vis didesnes palūkanas dėl Europos Centrinio Banko keliamų palūkanų normų“, – pranešime spaudai komentavo parlamentaras.

Banko atstovas Saulius Abraškevičius teigė, kad kiekvienoje iš Baltijos šalių nuolatos įgyvendinamos skirtingos kampanijos, atsižvelgiant į konkrečios šalies konkurencinę aplinką, vartotojų lūkesčius, sezoniškumą ir kitus veiksnius.

„Šiuo metu Lietuvoje tvariems klientų pasirinkimams skatinti turime kitų pasiūlymų, pavyzdžiui, speciali finansavimo produktų kainodara, nuolaidos sutarties sudarymo mokesčiui, įvairūs partnerių pasiūlymai.

Nulinės banko maržos naujoms būsto paskolų sutartims šiuo metu nesiūlome, tačiau aktyviai stebime ir analizuojame situaciją būsto paskolų rinkoje“, – komentavo banko atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.