Anglijos bankas ketina atmesti „Revolut“ pateiktą prašymą išduoti banko licenciją

Anglijos bankas ketina atmesti skaitmeninio banko „Revolut“ Jungtinėje Karalystėje (JK) pateiktą prašymą išduoti banko licenciją, motyvuodamas su balansu susijusiomis problemomis, pranešė britų laikraštis „The Daily Telegraph“.

JK išduota licencija leistų „Revolut“ skolinti pinigus ir priimti indėlius šioje šalyje.<br>„Revolut“ nuotr.
JK išduota licencija leistų „Revolut“ skolinti pinigus ir priimti indėlius šioje šalyje.<br>„Revolut“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-22 17:55

Analogišką licenciją ES jau turintis „Revolut“ leidiniui tvirtino, kad jo prašymą iš tikrųjų planuojama blokuoti dėl auditorių išreikšto susirūpinimo dėl pajamų. Naujienų agentūrai AFP kreipusis į Anglijos banką su prašymu pakomentuoti, finansų institucija komentarų nepateikė.

JK išduota licencija leistų „Revolut“ skolinti pinigus ir priimti indėlius šioje šalyje. „The Daily Telegraph“ publikacija pasirodė tvyrant būgštavimams dėl pasaulinio bankininkystės sektoriaus būklės. „Revolut“ vadovas Nikas Storonsky neseniai pareiškė, kad dėl sektorių ištikusios krizės reguliuotojai tapo „ypač atsargūs“.

Manoma, kad JK atsisakymas patenkinti „Revolut“ prašymą dėl galimybės išduoti banko licenciją suduotų smūgį britų vyriausybei, premjerui Rishiui Sunakui siekiant užtikrinti, kad Londonas po „Brexit“ išlaikytų savo, kaip svarbaus finansų centro, poziciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?