„Maxima grupė“ iš trijų bankų skolinasi 100 mln. eurų

„Maxima grupė“ informuoja, kad pasirašė finansavimo sutartis bendrai 100 mln. eurų sumai su bankais SEB ir „Skandinaviska Enskilda Banken“ (50 mln. eurų suma) bei „Swedbank“ (50 mln. eurų suma).

„Maxima grupė“ informuoja, kad pasirašė finansavimo sutartis bendrai 100 mln. eurų sumai su bankais SEB ir „Skandinaviska Enskilda Banken“ (50 mln. eurų suma) bei „Swedbank“ (50 mln. eurų suma).<br>Įmonės nuotr.
„Maxima grupė“ informuoja, kad pasirašė finansavimo sutartis bendrai 100 mln. eurų sumai su bankais SEB ir „Skandinaviska Enskilda Banken“ (50 mln. eurų suma) bei „Swedbank“ (50 mln. eurų suma).<br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 1:24 PM, atnaujinta May 29, 2023, 4:03 PM

Pasak „Maxima grupės“ generalinės direktorės Agnės Voverės, pagrindinė bendrovės kryptis ir toliau išlieka grupės valdomų mažmeninės prekybos tinklų plėtra Lenkijoje ir Bulgarijoje.

Grupės planuose – prieš 5 metus išleistų obligacijų išpirkimas ir investicijos į mažmeninės prekybos sprendimus. Sudarytos finansavimo sutartys prisidės prie ateities planų įgyvendinimo: numatytos investicijos į veiklos efektyvumą, plėtrą ir tvarumo projektus.

Kaip bendrovė nurodo per biržą išplatintame pranešime, finansavimo sutartimis suteikiamas finansavimas bendriesiems bendrovės verslo poreikiams, 5 metų terminui.

Numatoma, kad didžioji dalis lėšų bus panaudota ilgalaikių obligacijų, kurių terminas sueina 2023 m. rugsėjo 13 d., išpirkimui. Finansavimo sutartys nėra užtikrintos įsipareigojimų vykdymo garantijomis ar įkeistu turtu, išskyrus bendrovės lėšų, esančių atitinkamų bankų sąskaitose, įkeitimą.

„Maxima grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto prekių parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

„Maxima grupė“ priklauso „Vilniaus prekybos“ įmonių grupei. „Vilniaus prekyba“ per kitas dukterines įmones valdo investicijas į mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Švedijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

SEB bankas suteikė 80 mln. eurų finansavimą

SEB bankas ir mažmeninės prekybos tinklus bei elektronines parduotuves valdanti „Maxima grupė“ susitarė dėl naujo sandorio – bankas suteikė 50 mln. eurų paskolą tolesnei verslo plėtrai ir veiklai finansuoti. 

„Suteikdami šį finansavimą prisidedame prie tolesnės kliento verslo plėtros ir veiklos planų. Ilgalaikiai mažmeninės prekybos srities lyderės sprendimai didina ir finansinius poreikius – džiaugiamės, kad dalis paskolos skirta investuoti į tvarumą, išteklių taupymą ir procesų optimizavimą“, – komentavo SEB banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vilius Juzikis.

SEB bankas taip pat suteikė 30 mln. eurų paskolą „Maxima grupės“ valdomos bendrovės „Maxima Lietuva“ statomam moderniausiam logistikos centrui. Numatoma, kad visą „Maximos“ prekybos tinklą aptarnausiantis logistikos centras bus vienas moderniausių Baltijos šalyse ir savo veiklą pradės 2024 metų pabaigoje.

Pasak SEB banko, logistikos centras su administracinėmis patalpomis bendrovei leis modernizuoti ir optimizuoti tiekimo grandinę, užtikrins greitesnį, patogesnį bei aplinkai draugiškesnį prekių tiekimą į prekybos tinklo parduotuves. Bendrovės duomenimis, projektuojant naujo logistikos centro infrastruktūrą, ypatingas dėmesys buvo skiriamas aplinką tausojantiems sprendimams, pavyzdžiui, suplanuota įrengti saulės elektrinę, kuri pastatą aprūpins didžiausiu kiekiu reikiamos elektros energijos.

Penkiose šalyse daugiau nei pusantro tūkstančio parduotuvių valdanti „Maxima grupė“ aktyviai ieško efektyvių sprendimų švelninti savo veiklos poveikį aplinkai. 2023 m. kovą „Maxima grupė“ prisijungė prie Mokslu grįstų tikslų iniciatyvos (SBTi) ir įsipareigojo iki 2030 metų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje veikiančiose įmonėse šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) tiesiogines ir netiesiogines emisijas sumažinti 42 proc. lyginant su 2021 metais, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

SEB banko valdybos narys V. Juzikis pastebėjo, kad aplinkai draugiški sprendimai verslui atsiperka ir tuo pačiu didina vartotojų, klientų, partnerių ir investuotojų pasitikėjimą.

„Tvarumo pažangai reikia investicijų, todėl SEB bankas aktyviai palaiko ir skatina žaliuosius pokyčius, kad įkvepiančių verslo pavyzdžių ir į didesnį tvarumą orientuotų projektų Lietuvoje būtų kuo daugiau“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.