Beveik 10 mln. eurų didės Lietuvos kapitalo dalis Europos Tarybos vystymo banke

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė pasiūlymui Lietuvos kapitalo dalį Europos Tarybos vystymo banke (ETVB) padidinti 9,768 mln. eurų.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė pasiūlymui Lietuvos kapitalo dalį Europos Tarybos vystymo banke (ETVB) padidinti 9,768 mln. eurų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė pasiūlymui Lietuvos kapitalo dalį Europos Tarybos vystymo banke (ETVB) padidinti 9,768 mln. eurų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2023, 3:13 PM

Kaip nurodoma nutarimo projekte, dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje ETVB mandatas tapo ypač svarbus, o skolinimo apimtys, atsižvelgiant į dabartinėse ETVB valstybėse narėse stebimą paklausą, taip pat padidėjo.

„Paraleliai vyko ir diskusijos dėl Ukrainos narystės ETVB. 2022 metų balandį ETVB valdytojų taryba vienbalsiai pritarė Ukrainos ketinimui prisijungti prie ETVB. Atsižvelgdamos į itin sunkią finansinę ir ekonominę šalies padėtį bei sąlygas, su kuriomis Ukraina susiduria dėl vykstančio karo, valstybės narės palaikė siūlymą Ukrainai taikyti stojimo į ETVB nulinių sąnaudų principą (narystės įnašas už Ukrainą bus padengtas pervedant lėšų iš ETVB bendrųjų rezervų).

Padidinus kapitalą ETVB galės labiau prisidėti ne tik prie dabartinių valstybių narių poreikių, bet ir prie Ukrainos, kuri artimiausiu metu taps ETVB nare, atstatymo, ypač socialinėje srityje“, – rašoma dokumente.

Po padidinimo Lietuvai priklausantis ETVB kapitalas sudarys 22,356 mln. eurų, t. y. 0,229 proc. viso banko kapitalo.

ETVB yra unikali tarptautinė finansų institucija Europoje, turinti išskirtinai socialinį mandatą ir finansuojanti projektus socialinės integracijos, gyvenimo sąlygų gerinimo, viešosios infrastruktūros plėtros, darbo vietų kūrimo, žmogiškųjų išteklių plėtros, aplinkosaugos, kultūrinio ir istorinio paveldo apsaugos ir kitose srityse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį