Klaipėda didins finansavimą socialinėms paslaugoms, švietimui, parkavimo vietoms, senamiesčio fasadams

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša apie perskirstytą miesto biudžetą teikiamą tarybai. 1,6 mln. eurų didinamas finansavimas miesto fasadams, automobilių stovėjimo vietoms, švietimo įstaigų remontui bei socialinėms paslaugoms.

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša apie perskirstytą miesto biudžetą teikiamą tarybai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdos miesto savivaldybė praneša apie perskirstytą miesto biudžetą teikiamą tarybai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2023, 11:42 AM

„(...) Pastarąjį mėnesį detaliai išanalizavome visas savivaldybės strateginio veiklos plano priemones ir radome galimybių jau dabar papildomų lėšų skirti toms sritims, kur jų šiuo metu labiausiai reikia. Korekcijos strateginiame plane ir miesto biudžete būtinos, kad Klaipėdoje pamatytume realius pokyčius“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Savivaldybė nurodo, kad viena iš naujų priemonių – sukuriamos patrauklios sąlygos senamiesčio pastatų fasadams atnaujinti. Tarybai pritarus, vienam pastatui galės būti skiriama iki 30 tūkst. eurų ir finansuojama iki 70 procentų darbų vertės.

Į finansavimą pastatų fasadų tvarkymui galės pretenduoti visų senamiesčio zonoje esančių pastatų savininkai, nepriklausomai nuo to, ar pastatas yra saugomas kultūros paveldo objektas, ar ne.

Didesnis finansavimas skiriamas automobilių vietoms įrengti. Pradėtiems darbams spartinti ir naujiems vykdyti papildomai suplanuota daugiau nei 460 tūkst. eurų, rašoma pranešime.

„Vykdomi projektai turi būti baigti kaip įmanoma greičiau, taip pat jau numatomi nauji darbai daugiabučių namų kiemuose. Dar šiais metais planuojame pradėti naują projektą Kauno gatvėje šešių daugiabučių kiemuose, esančiuose kitapus gatvės nuo Vyriausiojo policijos komisariato. Finansavimo apimtys ir atliekamų darbų kiekiai bus didinami ir ateinančiais metais. Per mėnesį ar pusmetį mieste problemos neišspręsime, tačiau nuosekliai dirbdami ir didindami parkavimo vietų įrengimo tempus, galime gerokai palengvinti gyvenimą daugiabučių namų gyventojams“, – sako A. Vaitkus.

Šiais metais papildomas finansavimas – daugiau nei 350 tūkst. eurų numatomas švietimo įstaigų sutvarkymui.

Už papildomas lėšas suplanuota Vyturio progimnazijoje įrengti ištisinę stogo dangą virš sporto salės, Gilijos progimnazijoje bus remontuojama laiptinė visuose 4-iuose aukštuose, permontuojamos pakabinamos lubos, įrengiami energiją taupantys šviestuvai, pirmojo aukšto koridoriuje keičiama elektros instaliacija, lopšelyje-darželyje „Berželis“ bus pakeisti radiatoriai, Saulėtekio progimnazijoje numatoma perplanuoti ir ugdymo procesui pritaikyti cokolinį aukštą.

Smulkesni remonto darbai pagal poreikį bus organizuojami ir kitose švietimo įstaigose.

Savivaldybė nurodo, kad taip pat didesnis dėmesys skiriamas socialinių paslaugų prieinamumo didinimui – papildomai skiriama daugiau nei 790 tūkst. eurų. Už šias lėšas bus teikiamos paslaugos negalią turintiems vaikams ir suaugusiesiems, taip pat senyvo amžiaus klaipėdiečiams.

Skaičiuojama, kad padidinus finansavimą tokiomis paslaugomis kaip dienos socialinė globa ar pagalba į namus papildomai galės pasinaudoti daugiau nei 90 klaipėdiečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.