Dar geresniam sezonui nusiteikęs Birštonas taupančiųjų nepaguos: brango ir nakvynė, ir maitinimas

Įsibėgėja vasaros sezonas Lietuvos kurortuose. Birštone turistų ir nakvynių skaičius priešpandeminį lygį pasiekė pernai. Šiemet prognozuojama, kad sezonas bus brangesnis, bet dar geresnis. Gausiausia poilsiautojų – iš Lietuvos, bet daugėja atvykstančiųjų ir iš kaimyninių šalių.

Birštonas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Birštonas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Birštonas.<br>V.Grigo nuotr.
Birštonas.<br>V.Grigo nuotr.
Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 2, 2023, 5:53 PM

Pačiame Birštono centre įrengtas Kneipo sodas traukia vietinius ir kurorto svečius. Nemokama sveikatingumo procedūra suviliojo Rimą ir Darių. Pajūryje gyvenanti pora vyksta atotogauti į Lenkiją, pakeliui stabtelėjo Birštone. „Mėgstam Druskininkus, Birštoną, kadangi mes iš pajūrio, tai važiuojam nuo pajūrio kuo toliau“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo kurorto svečiai.

Biršone poilsiauja ir šiaulietė Auksė su šeima. Sako čia randantys viską, ko reikia: „Reikia ramybės, poisio, sveikatinimosi, viską čia randam vienoje vietoje“.

Pasak Birštono turizmo ir informacijos centro vadovės, didžioji dalis poilsiautojų – lietuviai, bet daugėja turistų ir iš kaimyninių šalių.

„Labai tikimės, kad užsienio turistų, lyginant su praėjusiais metais, padaugės. Prognozuojame, kad kaimyninių šalių užsienio turistų turėtų būti didesnis skaičius negu praėjusiais metais, jaučiame suintensyvėjimą iš Latvijos, šiek tiek juda skaičiai iš Lenkijos“, – pasakojo Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

Šiemet daugiau poilsiautojų laukiama iš Izraelio. Anot pašnekovės, dažniausiai jie atvyksta liepos rugpjūčio mėnesiais. Rezervacijų gydymo įstaigose jau yra, jų kiekis yra didesnis negu praėjusiais metais.

Didėjančiu poilsiautojų srautu džiaugiasi ir verslininkai. Pavyzdžiui, SPA namai „Vytautas Mineral SPA“ birželį buvo užpildyti 80 proc., rezervacijų sparčiai daugėja, todėl užimtumas kitus vasaros mėnesius, manoma, turėtų būti dar didesnis.

„Pagal svečių srautą matome, kad susidomėjimas didėja. Ypač daugėja šeimų, kas mus labai džiugina, nes turim galimybę pasirūpint tiek vyresniais, tiek pačiais mažiausiais“, – komentavo „Vytautas Mineral SPA“ restorano vadovas Žilvinas Byčius.

Už poilsį šiemet teks mokėti brangiau: apgyvendinimo paslaugų sektoriuje kainos apie 15 proc. didesnės nei pernai. Kaip teigė R.Kapačinskaitė, kainos jau stabilizavęsi, kai kur netgi ir sumažėjusios. Maitinimo sektoriuje kainos taip pat išaugę ir čia, anot pašnekovės, tikėtis nuolaidų nevertėtų.

Nemune ties Birštonu atsigauna laivyba – upe kursuoja didysis laivas „Algirdas“, kuriuo pernai plaukė daugiau nei 15 tūkst. keleivių. Šiemet sezonas, prognozuoja, bus ne prastesnis.

„Pirmu reisu plukdėm aštuonis žmones. Laivas talpina 100. Galima sakyt, kad žmonių laive nesimatė, galėjo žaisti gaudynių. O šiam savaitgaliui, kai tik reisas, taip 60–80 keleivių“, – kalbėjo „Nemuno turo“ vadovas Mindaugas Žiedelis.

Vyksta pažintiniai kruizai aplink kurortą, į Prienus bei Kauną. Plaukioti planuojama iki spalio mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.