Rusija naftos eksportą mažins 500 tūkst. barelių per dieną – pradės rugpjūtį

Pirmadienį, liepos 3 d., aukštas Rusijos energetikos pareigūnas pareiškė, kad Maskva savanoriškai sumažins naftos eksportą 500 tūkst. barelių per dieną, toliau mažindama produkciją, kaip buvo pranešta anksčiau.

Rusija rugpjūčio mėnesį savo noru sumažins naftos pasiūlą 500 tūkst. barelių per dieną.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusija rugpjūčio mėnesį savo noru sumažins naftos pasiūlą 500 tūkst. barelių per dieną.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2023, 1:25 PM, atnaujinta Jul 3, 2023, 1:56 PM

„Siekdama užtikrinti, kad naftos rinka išliktų subalansuota, Rusija rugpjūčio mėnesį savo noru sumažins naftos pasiūlą 500 tūkst. barelių per dieną, atitinkamai sumažindama eksportą į pasaulines rinkas“, – sakė už energetikos politiką atsakingas Rusijos ministro pirmininko pavaduotojas Aleksandras Novakas, tai pranešė Rusijos naujienų agentūros.

A.Novako pranešimas paskelbtas Rusijai šiemet jau sumažinus naftos gavybą tokia pačia apimtimi, tai dalis Maskvos atsako į Vakarų sankcijas, taikomas dėl Ukrainoje pradėto karo.

Saudo Arabija, kartu su Maskva priklausanti OPEC+ naftos gamintojų aljansui, pirmadienį taip pat paskelbė pratęsianti savanorišką naftos gavybos mažinimą vienu milijonu barelių per dieną, kad atremtų kainų kritimą.

Nuo didelio masto karo veiksmų Ukrainoje pradžios praėjusį vasarį Maskva nukreipė energijos eksportą iš Europos į Indiją ir Kiniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.