Antroji streiko diena: „Ryanair“ atšaukė beveik 60 skrydžių Belgijoje

Dėl pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ pilotų streiko sekmadienį buvo atšaukta beveik 60 skrydžių į Belgijos Šarlerua oro uostą ir iš jo.

Dėl pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ pilotų streiko sekmadienį buvo atšaukta beveik 60 skrydžių į Belgijos Šarlerua oro uostą ir iš jo.<br>Asociatyvi I.Danieliūtės nuotr.
Dėl pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ pilotų streiko sekmadienį buvo atšaukta beveik 60 skrydžių į Belgijos Šarlerua oro uostą ir iš jo.<br>Asociatyvi I.Danieliūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Justina Vaišvilaitė

Jul 16, 2023, 1:29 PM

Remiantis Šarlerua oro uosto interneto svetainėje pateikta informacija, dėl streiko buvo atšaukti 29 skrydžiai į Šarlerua oro uostą ir dar 29 skrydžiai iš jo.

Sekmadienis – antroji planuoto dviejų dienų streiko diena. Streikas paveikė iš viso 120 skrydžių, įskaitant numatytuosius šeštadienį, pasak naujienų agentūros „Belga“.

Belgijos visuomeninis transliuotojas RTBF apskaičiavo, kad iš Belgijos negalėjo išvykti beveik 8 tūkst. keleivių.

Nesutarimai kilo dėl sumažinto darbo užmokesčio ir poilsio laiko nustatymo. Streikuojantys pilotai reikalauja, kad jų darbo užmokestis būtų atstatytas į priešpandeminį lygį.

Prasidėjus koronaviruso pandemijai, pilotai sutiko laikinai susimažinti atlyginimus, kad padėtų įmonei įveikti įvestų kelionių apribojimų finansinį poveikį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.