Renginių industrijos atstovas atkirto nepatenkintiems triukšmu: žmonės skundžiasi viskuo

Reaguodamas į visuomenės nusiskundimus dėl Lukiškių kalėjime organizuojamų vakarinių ir naktinių renginių, renginių industrijos asociacijos (RIA) valdybos narys Valdas Petreikis teigia, kad tokie renginiai nepažeidžia reglamentavimų, tad turi teisę vykti. Taip pat, pasak jo, neįtikina ir argumentas, kad Vakarų miestai naktimis ramesni.

Valdas Petreikis teigia, kad tokie renginiai nepažeidžia reglamentavimų, tad turi teisę vykti.<br>Asociatyvi V.Verbaus nuotr.
Valdas Petreikis teigia, kad tokie renginiai nepažeidžia reglamentavimų, tad turi teisę vykti.<br>Asociatyvi V.Verbaus nuotr.
V.Petreikis.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
V.Petreikis.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Žygimantas Šilobritas

Jul 17, 2023, 9:26 AM

„Galime vertinti iš tos prizmės, kad žmogus grįžo namo, jis nori miegoti ir jam nepatinka, kad šalia vyksta renginiai. Bet žmonės skundžiasi viskuo: jie skundžiasi sporto renginiais, skundžiasi maratonais, skundėsi NATO viršūnių susitikimu, skundžiasi Lukiškėmis, skundžiasi tuo, kas rengiama mokytojų namų kiemelyje.

Bet mes turime suvokti, kad modernūs ir vakarietiški miestai yra visada pilni gyvybės, pilni kultūros ir pilni veiksmo. Ir jeigu renginiai nepažeidžia reglamentavimų ir nuostatų, jie turi teisę vykti“, – pirmadienį „Žinių radijui“ teigė V. Petreikis.

„Ir mes turime teisę ir eiti ir džiaugtis renginiais“, – pridūrė jis.

Lrt.lt anksčiau skelbė, kad birželio 17–18 dienomis policija gavo septynis pranešimus dėl „Lukiškių kalėjime 2.0“ vykstančio trijų dienų festivalio sukelto triukšmo. Asmenys, gyvenantys kaimynystėje, skundėsi, kad renginys išvargino ir neleido ilsėtis ir kėlė klausimą, ar tokiems renginiams turėtų būti leidžiama vykti Vilniaus mieste.

Visgi anot policijos, renginys vyko leidime nurodytais terminais ir numatytu laiku, todėl garso lygio matavimai oficialaus renginio metu nebuvo atliekami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.