Biudžetinių įstaigų nuo šiol turės skelbti informaciją apie lėšas, sumokėtas jų veiklos viešinimui

Vyriausybės posėdyje buvo pritarta, kad valstybės ir savivaldybių institucijų tinklapiuose būtų skelbiama informacija apie lėšas, sumokėtas jų veiklos viešinimui.

Vyriausybės posėdyje buvo pritarta, kad valstybės ir savivaldybių institucijų tinklapiuose būtų skelbiama informacija apie lėšas, sumokėtas jų veiklos viešinimui.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vyriausybės posėdyje buvo pritarta, kad valstybės ir savivaldybių institucijų tinklapiuose būtų skelbiama informacija apie lėšas, sumokėtas jų veiklos viešinimui.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Jul 19, 2023, 1:43 PM

Šių metų pradžioje įsigaliojo Teisės gauti informaciją ir duomenų pakartotinio naudojimo įstatymo pakeitimai, kuriuose nustatyta prievolė valstybės ir savivaldybių institucijoms interneto svetainėse skelbti informaciją apie lėšas, skirtas įstaigos veiklos viešinimui.

Įsigaliojus minėtam įstatymui, būtina priimti įgyvendinamąjį teisės aktą, kuriame būtų detalizuojamas lėšų, skirtų įstaigos veiklos viešinimui detalizavimas.

Apraše nurodyta, kad įstaigos interneto svetainės skyriaus „Administracinė informacija“ srityje „Lėšos veiklai viešinti“ būtų pateikiama nuoroda į Viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų informacinę sistemą (VIRSIS) įstaigos skelbiamą informaciją apie lėšas, kurias įstaiga sumokėjo viešosios informacijos rengėjams ar skleidėjams. Tačiau praktikoje įstaigoms, viešosios informacijos rengėjams ir skleidėjams nuolat iškyla klausimų dėl viešinimo lėšų imties.

Projektu detalizuojama, kokia informacija apie sandoriu ar administraciniu sprendimu įstaigos sumokėtas lėšas viešosios informacijos rengėjams ar skleidėjams už jų suteiktas šios įstaigos veiklos viešinimo paslaugas turi būti skelbiama srityje „Lėšos veiklai viešinti“.

Taip pat nustatoma, kad duomenys apie įstaigos sumokėtas lėšas veiklai viešinti atnaujinami du kartus per metus.

Skelbiamos informacijos imtis atitinka VIRSIS kaupiamą informaciją, todėl bus galima šią informaciją pateikti tiesiai iš VIRSIS esančių duomenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.