Inovatoriams skyrė beveik 1,8 mln. eurų ES investicijų

Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN) pagal priemonę „InoStartas“ paskirstė beveik 1,8 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) investicijų lėšų 11-ai pradedančiųjų inovatorių projektų. Pasak ministerijos, finansavimą gavo Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių miestuose, Alytaus, Klaipėdos, Utenos, Mažeikių, Panevėžio ir Utenos rajonuose bei Kazlų Rūdos savivaldybėje veikiančios įmonės.

Finansavimą gavo Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių miestuose, Alytaus, Klaipėdos, Utenos, Mažeikių, Panevėžio ir Utenos rajonuose bei Kazlų Rūdos savivaldybėje veikiančios įmonės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Finansavimą gavo Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių miestuose, Alytaus, Klaipėdos, Utenos, Mažeikių, Panevėžio ir Utenos rajonuose bei Kazlų Rūdos savivaldybėje veikiančios įmonės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2023, 3:16 PM

„Lietuvos regionuose veikia kūrybingi inovatoriai, kuriantys ir vystantys rinkos poreikius atitinkančias technologijas. Taip jie didina ne tik savo žinomumą ir konkurencingumą, bet ir sukuria daugiau galimybių Lietuvai. Tai rodo, kad, investuodami į inovatyvių produktų kūrimą, einame teisingu keliu – šis pasirinkimas jau artimiausioje ateityje duos realios naudos“, – teigė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Paskirstytomis priemonės „InoStartas“ lėšomis medicinos srityje bus kuriamas ir vystomas išmaniųjų marškinėlių prototipas ir klinikinių tyrimų saugumo bei efektyvumo patikrinimo priemonės, taip pat – inovatyvus glitimo kiekio žmogaus organizme biojutiklis. Taip pat planuojama sukurti ir tobulinti jau esamus vaistinius preparatus, skelbiama ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Pasak EIMIN, vystant energetikos sritį, bus kuriama vertikali vėjo jėgainė, o siekiant transporto ir technologijų plėtros – inovatyvi daugiasluoksnė paskirstytų duomenų perdavimo ir apdorojimo sistema.

Žemės ūkio srityje planuojama kurti dirbtiniu intelektu grįstą akmenų, trukdančių žemės ūkio veiklai, atpažinimo ir jų optimalaus surinkimo maršruto sudarymo sistemą, pažymima pranešime.

„Sulaukėme ypač didelio pareiškėjų susidomėjimo, todėl priėmėme sprendimą finansuoti ne tik aukščiausius balus surinkusius 11 projektų, bet ir antruoju etapu – dar 36 projektus, kuriems, padidinus kvietimo sumą, skirsime 5,7 mln. eurų. Tikimės, kad tai leis sukurti tokias technologijas, kurios padėtų tiek kasdieniame gyvenime, tiek profesinėje veikloje“, – teigė EIMIN kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

Pagal priemonę „InoStartas“ vykdomos taikomųjų mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklos, sukurtų produktų patentavimas ir produkto parengimo rinkai veikla, nurodoma pranešime žiniasklaidai.

Didžiausia galima projektui skirta finansavimo suma – 200 tūkst. eurų, mažiausia – 40 tūkst. eurų. Didžiausia galima skirti finansavimo lėšų suma patentavimo veiklai – iki 30 tūkst. eurų, o sukurto produkto parengimo rinkai veiklai – iki 80 tūkst. eurų.

Lietuvos ekonomikai stiprinti EIMIN iki 2023 m. pabaigos paskelbs kvietimų finansavimui gauti, kurių bendra vertė sieks beveik 1 mlrd. eurų, skelbia ministerija.

Apie 365 mln. eurų numatyta verslui, inovacijoms ir investicijoms, 320 mln. eurų – valstybės ir verslo skaitmenizacijai, 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

Finansavimas pagal priemonę „InoStartas“ skiriamas iš 2021–2027 metų ES fondų investicijų programos lėšų, praneša ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.