Šiaulius pasiekė pirmosios ministerijos lėšos, bet savivaldybė prašo dar 5 mln. eurų

Šių metų birželį Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN) skyrė 4,58 mln. eurų geležinkelio infrastruktūros įrengimui Šiaulių regiono ekonominiame mazge, kurį sudaro Šiaulių pramonės parkas, Šiaulių laisvoji ekonominė zona (LEZ), Tarptautinis Šiaulių oro uostas ir Lietuvos kariuomenės valdomos teritorijos.

EIMIN skyrė 4,58 mln. eurų geležinkelio infrastruktūros įrengimui Šiaulių regiono ekonominiame mazge.<br>V.Skaraičio nuotr.
EIMIN skyrė 4,58 mln. eurų geležinkelio infrastruktūros įrengimui Šiaulių regiono ekonominiame mazge.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2023, 4:20 PM

Kaip praneša Šiaulių miesto savivaldybė, pirmosios ministerijos lėšos jau pasiekė savivaldybę. Anot jos, lėšomis padengti geležinkelio vėžės infrastruktūros įrengimo darbai, kurių vertė 906,59 tūkst. eurų.

Ministerija skiria lėšų Šiauliams ne pirmą kartą. Pirmoji parama buvo skirta dar 2022-aisiais, kuomet ministerija geležinkelio infrastruktūros įrengimui skyrė 0,8 mln. eurų.

Savivaldybė prašo dar 5 mln. eurų

Projektas, kurio užbaigtumas būtų aktualus ne tik Šiaulių miesto savivaldybei, bet svarbus ir nacionaliniu lygmeniu yra sudarytas iš dviejų dalių: geležinkelio infrastuktūros ir krovos infrastruktūros įrengimo.

Šiaulių miesto savivaldybė džiaugiasi, kad vėžės įrengimui jau užtenka lėšų, tačiau nerimą kelia tai, kad krovos infrastruktūros įrengimui vis dar trūksta 5 mln. eurų. Liepos viduryje įvykusiame tarybos posėdyje visuomenei buvo pristatytas Šiaulių miesto savivaldybės tarybos kreipimasis į ministrę pirmininkę Ingridą Šimonytę.

Išsiųstame laiške taryba atkreipė dėmesį į tai, kad ši LEZ ir pramoninio parko teritorija generuoja dideles pajamas valstybės biudžetui ir yra svarbi ne tik verslo bendruomenei, bet ir Lietuvos krašto apsaugos infrastruktūrai.

„Privalome susitarti arba nesuprasiu valstybės veikimo principų. Čia ir darbo vietos, ir regioninė politika, ir verslas (investicijos), ir aiški Seimo narių pozicija, ir bendradarbiavimas tarp savivaldos ir Vyriausybės. Tai atmetus, būtų išmušti viešojo sektoriaus sėkmingo veikimo pagrindai (...)“, – komentavo savo kreipimąsi Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Šiaulių miesto savivaldybė krovos infrastruktūros įrengimui jau skyrė 5 mln. eurų ir taip išnaudojo visus įmanomus finansavimo bei skolinimosi resursus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.