„Domino's Pizza“ uždaro 142 filialus Rusijoje, skelbs bankrotą

„Domino's Pizza“ franšizės savininkė Rusijoje pranešė, kad uždarys savo filialus šioje šalyje – bus paskelbtas bankrotas. Bendrovė „DP Eurasia“ teigė, kad dėl „vis sudėtingesnės aplinkos“ nutraukia bandymus parduoti picerijų tinklo parduotuves šalyje, rašo BBC.

„Domino's Pizza“ franšizės savininkė Rusijoje pranešė, kad uždarys savo filialus šioje šalyje.<br>IMAGO/mix1/Scanpix nuotr.
„Domino's Pizza“ franšizės savininkė Rusijoje pranešė, kad uždarys savo filialus šioje šalyje.<br>IMAGO/mix1/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2023, 5:05 PM

CNN taip pat praneša, kad bus uždaryti visi 142 Rusioje veikiantys filialai.

Daugelis Vakarų įmonių nutraukė ryšius su Rusija po invazijos į Ukrainą ir ekonominių sankcijų įvedimo. Tačiau kai kurios iš jų, įskaitant „Domino's“, sulaukė kritikos dėl to, kad nepasitraukė.

„DP Eurasia“ Rusijoje turi 171 „Domino's Pizza“ parduotuvę. Jai priklauso 68 iš jų, o 103 yra perduotos vietos operatoriams pagal franšizę.

Pirmadienį, rugpjūčio 21 d., „DP Eurasia“ Londono vertybinių popierių biržos pranešime skelbė, kad nusprendė, jog jos patronuojamajai įmonei Rusijoje „DP Russia“ reikėtų skelbti bankrotą, o ne ieškoti pirkėjo.

„Atsižvelgiant į vis sudėtingesnes sąlygas, tiesioginė „DP Russia“ kontroliuojančioji bendrovė šiuo metu yra priversta žengti šį žingsnį, dėl kurio bus nutrauktas bandymas parduoti „DP Russia“ kaip veikiantį koncerną ir neišvengiamai nutrauktas grupės buvimas Rusijoje“, – teigiama pranešime.

Įmonė anksčiau teigė, kad po įvestų sankcijų „vertina savo buvimą“ Rusijoje, teigiama BBC.

„DP Eurasia“ ne tik valdo „Domino's“ franšizės įmones Rusijoje, bet ir turi pagrindines šio prekės ženklo franšizės teises Turkijoje, Rusijoje, Azerbaidžane ir Gruzijoje. Nuo 2022 m. vasario mėn., kai Ukrainoje prasidėjo karas, Rusijos ekonomikai taikomos įvairios sankcijos.

JAV tarptautinis verslas ir pagrindinė franšizės davėja „Domino's Pizza Inc“ BBC sakė, kad per savo antrines įmones nustojo teikti „bet kokią paramą Rusijos rinkai 2022 m. pradžioje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.