Vokietijos užsienio reikalų ministrė: ekonominės sankcijos Rusijai nepadarė pakankamo poveikio

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock išreiškė nusivylimą dėl sankcijų, įvestų Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, poveikio.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė išreiškė nusivylimą dėl sankcijų, įvestų Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, poveikio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vokietijos užsienio reikalų ministrė išreiškė nusivylimą dėl sankcijų, įvestų Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, poveikio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Aleškaitienė

Aug 24, 2023, 11:46 AM

„Iš tiesų ekonominės sankcijos turėtų daryti ekonominį poveikį. Tačiau jos to nedaro. Nes demokratijų logika neveikia autokratijose“, – sakė žaliųjų politikė interviu žurnalistui Stephanui Lamby naujos knygos išleidimo proga.

S. Lamby knygoje „Ernstfall. Regieren in Zeiten des Krieges“ („Nepaprastoji padėtis. Valdymas karo metu“) nagrinėjama Vokietijos vyriausybės reakcija į karą Ukrainoje. Knyga turi pasirodyti ketvirtadienį.

„Pamatėme, kad šio karo negalima užbaigti racionaliais sprendimais, racionaliomis priemonėmis, kurių paprastai imasi civilizuotos vyriausybės“, – sakė A. Baerbock.

Nepaisant to, kad Vakarų sąjungininkės prasidėjus karui Ukrainoje Rusijai įvedė daugybę ekonominių baudžiamųjų priemonių, Rusijos ekonomika auga. Tuo pat metu Vokietijos ekonomika metų pradžioje pateko į recesiją.

Tačiau Vakarų ekonomistai pabrėžia, kad Rusijos augimas vyksta daugiausia dėl karo ekonomikos ir dėl smarkiai padidėjusios ginklų bei šaudmenų gamybos, o tai nėra tvarus augimas.

Interviu A. Baerbock taip pat kritiškai vertina Vokietijos vyriausybės pradinį nenorą vykti į Kyjivą. Ji buvo pirmoji vyriausybės narė, kuri 2022 metų gegužės 10 dieną, t. y. praėjus dviem su puse mėnesio po Rusijos invazijos pradžios, nuvyko į karo zoną.

Tuo metu ten su solidarumo vizitu jau buvo apsilankę daug Europos sąjungininkių valstybių ir vyriausybių vadovų, taip pat ir Vokietijos opozicijos lyderis Friedrichas Merzas. O kancleris Olafas Scholzas nuvyko į Ukrainą tik daugiau nei po mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.