J. Neliupšienė: patekus į Lietuvą su Rusijoje registruotu automobiliu – grės konfiskacija

Patekus į Lietuvą su Rusijoje registruotu automobiliu, vairuotojui, kuris nevyksta Kaliningrado tranzitu, grės automobilio konfiskacija, sako užsienio reikalų viceministrė Jovita Neliupšienė. Taip ji komentavo atnaujintą Europos Komisijos (EK) išaiškinimą, draudžiantį į Europos Sąjungą (ES) net laikinai įvežti automobilius iš Rusijos.

Numeriai.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Numeriai.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2023, 9:52 PM

„Kiekvienas, kuris kerta sieną, ar tai būtų Rusijos pilietis, ar ES pilietis, vykstantis su Rusijoje registruotais (automobilio – ELTA) numeriais, jeigu jis neturi pagrindžiančių dokumentų, kad jis važiuoja Kaliningrado tranzitu, jis turi būti perspėtas, kad įvažiavus jo automobilis bus konfiskuotas“, – LRT televizijai pirmadienį akcentavo J. Neliupšienė.

„Šiuo metu Rusijos piliečiai gali kirsti sieną tik, jeigu jie turi tokią teisę, autobusu arba pėsčiomis“, – pabrėžė ji.

Kaip ELTA skelbė anksčiau, penktadienį atnaujintuose EK išaiškinimuose nurodoma, kad į ES teritoriją net laikinai negalima įvežti automobilių ar kitų sankcijose numatytų asmeninių daiktų, pavyzdžiui, fotoaparatų, nešiojamųjų kompiuterių, telefonų, cigarečių, skutimosi priemonių, šampūno, muilo ir kitų prekių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.