Tradiciniais tapę apdovanojimai „Europos burės 2023“ vėl kviečia atrasti reikšmingiausius pokyčius atnešusius projektus

Finansų ministerija inicijuoja geriausių Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje projektų – „Europos burės 2023“ rinkimus.

Finansų ministerija inicijuoja geriausių Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje projektų – „Europos burės 2023“ rinkimus.
Finansų ministerija inicijuoja geriausių Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje projektų – „Europos burės 2023“ rinkimus.
Finansų ministerija inicijuoja geriausių Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje projektų – „Europos burės 2023“ rinkimus.
Finansų ministerija inicijuoja geriausių Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje projektų – „Europos burės 2023“ rinkimus.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 18, 2023, 3:34 PM, atnaujinta Oct 9, 2023, 9:34 AM

Šiuo penkioliktą kartą vykstančiu konkursu siekiama visuomenei pristatyti ir įvertinti didžiausią vertę žmogui, kraštui, valstybei duodančius ES fondų lėšomis finansuojamus projektus.

Iniciatyvos viešinimo partneris naujienų portalas lrytas.lt.

„Europos burės 2023“ nominacijos

Dalyviai varžysis ir bus apdovanoti septyniose kategorijose:

  • Už investicijas į inovatyvius sprendimus. Šiuo apdovanojimu atkreipiamas dėmesys į įmones, kurios savo veikloje diegia naujas technologijas, investuoja į procesus ir naujų produktų bei paslaugų kūrimą.
  • Už investicijas į darnią aplinką. Kategorijoje vertinami gyvenimo kokybę gerinantys ir aplinką bei energiją tausojantys sprendimai. Nominacija skirta projektams, kuriuose ES investicijos kreipiamos į viešosios aplinkos gražinimą, infrastruktūros atnaujinimą, taip pat už atsinaujinančios energetikos sprendimus bei pritaikymą šiuolaikinių žmonių poreikiams. Ypač laukiama projektų, kurie jau dabar prisideda prie „Europos Žaliojo kurso“ idėjos.
  • Už investicijas į šiuolaikinę mokyklą. Vertinami projektai, kurių metu buvo kuriamos naujos ugdymo proceso priemonės, diegiamos šiuolaikinės nuotolinio mokymo sistemos, į mokomuosius dalykus integruojamos STEAM veiklos. Taip pat ir visi kūrybiškumą mokykloje skatinantys sprendimai.
  • Už investicijas į šiuolaikinę mediciną. Į apdovanojimą pretenduoja projektai, kurie gebėdami greitai keistis krizės metu, pasiūlė tobulesnius technologinius sprendimus medicinai, kompleksines sveikatos priežiūros paslaugas šeimoms bei visuomenei.
  • Už investicijas į žmogų. Nominuojami projektai, kurie ES investicijas tikslingai ir efektyviai panaudojo socialinėms iniciatyvoms kurti. Viskam, kas didina žmogaus galimybių įvairovę ir gerina jo gyvenimo kokybę.
  • Už investicijas į bendruomeniškumą. Nominacija skirta projektams, kurie sėkmingai didino gyventojų tarpusavio komunikaciją, įtraukė bendruomenės narius į bendrų tikslų siekimą ir aktyvų socialinį gyvenimą.
  • Už investicijas į inovacijas versle. Šiai nominacijai ieškoma netradicinių smulkaus verslo projektų, kurie kuria rinkoje dar nematytus produktus, prekės ženklus ar paslaugas.

Europos burės 2023“ sąlygos ir taisyklės:

1. Konkurse gali dalyvauti pagal šias programas finansuoti/finansuojami (ne mažiau kaip 51 proc. rezultatų) projektai:

  • 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programa.
  • 2021–2027 m. Europos Sąjungos fondų investicijų programa.
  • Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planas „Naujos kartos Lietuva“.

2. Norintys dalyvauti konkurse, kviečiami užpildyti projektų registracijos formą iki 2023 m. spalio 31 d. 23.59 val.

3. Formą rasite šioje nuorodoje: https://projektas.lrytas.lt/europos-bures-2023/

4. Projektas nebūtinai turi būti baigtas, tačiau būtinai sėkmingai įgyvendinęs didžiąją dalį (daugiau negu 51 proc.) savo veiklų ir/arba turėti aiškų rezultatą;

5. Projekto lėšos turi būti panaudotos skaidriai ir tinkamai, projektas ir jo vykdytojas turi būti nepriekaištingos reputacijos, nekelti abejonių visuomenei ir partneriams;

6. Rinkimuose dalyvauti gali tik 2014–2027 m. finansavimo laikotarpio projektai;

7. Projektas niekada nebuvo gavęs ankstesnių metų konkurso „Europos burės“ apdovanojimo.

Konkurso „Europos burės 2023“ vertinimo kriterijai ir komisija

Konkurso dalyvių paraiškas pagal vertinimo kriterijus individualiu vertinimu (vertinimo metu suteikiami balai), vertins iš nešališkų ekspertų ir žinomų visuomenės atstovų sudaryta vertinimo komisija.

„Už investicijas į inovacijas versle“ kategorijoje laimėtoją nulems naujienų portalo lrytas.lt skaitytojai, kurie lapkričio 1 – 14 dienomis internetinio balsavimo būdu vertins pateiktus šios kategorijos projektus.

„Europos burės 2023“ vertinimo kriterijai:

Projekto naujumas, originalumas; Projekto atitikimas tikslinių grupių poreikiams; Projekto vertingumas tvarumui ir darnumui Tęstinumas ir projekto rezultatų poveikis; Projekto efektyvumas, reikalingumas.

Nugalėtojų apdovanojimai, viešinimas

Konkurso dalyviai bus pristatyti plačiajai visuomenei naujienų portale lrytas.lt.

Konkurso nugalėtojai bus paskelbti šventiniame renginyje ir portale lrytas.lt

Konkurso „Europos burės 2023“ geriausių projektų apdovanojimai ir šventinis renginys planuojamas 2023 m. lapkričio 28 dieną Vilniuje. Dalyviai bus informuoti asmeniškai.

Informacija apie konkursą

Kilus klausimams dėl konkurso rašyti – verslas@lrytas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.