Šeimos mokesčio lengvatai pritaria dauguma gyventojų: „Žmonės nori mažesnės nelygybės“

Prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė tvirtina, kad Prezidentūros siūlomos šeimos mokesčio lengvatos tikisi dauguma Lietuvos žmonių – tai, anot jos, parodė Daukanto aikštės inicijuota reprezentatyvi apklausa.

Prezidentūros siūlomos šeimos mokesčio lengvatos tikisi dauguma Lietuvos žmonių.<br>Asociatyvi M.Patašiaus nuotr.
Prezidentūros siūlomos šeimos mokesčio lengvatos tikisi dauguma Lietuvos žmonių.<br>Asociatyvi M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Sep 19, 2023, 9:35 AM, atnaujinta Sep 19, 2023, 9:36 AM

„Tokio mokesčių sistemos teisingumo elemento tikisi žmonės, nes Prezidentūros užsakymu darytoje reprezentatyvioje „Baltijos tyrimų“ apklausoje, daugiau nei 80 proc. apklaustųjų pritartų tokiai papildomai mokesčių lengvatai vaikus auginančios šeimoms“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė I. Segalovičienė.

„Žmonės nori didesnio teisingumo ir mažesnės nelygybės“, – akcentavo ji.

I. Segalovičienė taip pat tikino, kad tokia prezidento Gitano Nausėdos iniciatyva prisidėtų prie kovos su nelygybe bei leistų sudaryti šeimoms auginančioms vaikus geresnes gyvenimo sąlygas.

„Mažas ir vidutines pajamas uždirbantiems žmonėms, kurie turi vaikų, būtų sudaromos geresnės sąlygos“, – sakė prezidento vyr. patarėja.

„Įdiegtume labai svarbų komponentą mokesčių sistemoje, atsižvelgimą į ne tik žmonių uždirbamas pajamas, bet ir į išlaidas. Šalies vadovas palaiko mokesčių reformos komponentą skirtą aukštų pajamų sumavimui ir progresyviam jų apmokestinimui bei siūlo iš to finansuoti šeimos mokesčio lengvatą“, – pabrėžė ji.

ELTA primena, kad I. Segalovičienė rugpjūčio pabaigoje teigė, jog šalies vadovas siūlo įvesti šeimos mokesčio lengvatą ir taip mažinti nelygybę bei neapmokestinamą pajamų dydį (NPD) artinti prie minimalios mėnesinės algos (MMA) – kas yra strateginis tikslas.

Tuo tarpu socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė tvirtino, kad Prezidentūros siūlymas įvesti šeimos mokesčio lengvatą yra diskutuotinas, bet pastaraisiais metais yra nueita kitu – vaiko pinigų keliu ir vienos priemonės keisti kita nebereikėtų. Taip pat, pasak jos, Prezidentūra turėtų nurodyti kiek toks sprendimas kainuotų biudžetui ir koks būtų pajamų šaltinis.

I. Segalovičienė tvirtino, kad pajamų šaltinis skirtas Prezidentūros siūlomai šeimos mokesčio lengvatai yra progresyvumo modelis, numatomas mokesčių reformoje.

Prezidentūra Eltai rugsėjo pradžioje tvirtino, kad jeigu būtų pritarta G. Nausėdos siūlymui taikyti papildomą nepamokestinamą pajamų dydį (PNPD) už vaikus, asmens, uždirbančio MMA ir auginančio du vaikus, NPD su MMA susilygintų jau kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.