„Blockchain“ pagrindu Lietuvoje veikianti finansų institucija „Benker“ pradėjo paslaugų teikimą

Oficialiai licencijuota blokų grandinės (angl. „blockchain“) pagrindu veikianti finansų institucija „Benker“, pernai gavusi Lietuvos banko licenciją ir priskirta prie elektroninių pinigų institucijų kategorijos, šią savaitę pradeda teikti finansines paslaugas „Android“ platformų vartotojams, o per kelias savaites jos taps prieinamos ir besinaudojantiems „IOS“. Finansų įstaiga taip pat planuoja pristatyti keletą kitų naujų paslaugų, įskaitant mokėjimo korteles ir unikalius sąskaitų tipus.

Viktoras Bodnaras, „Benker“ vadovas.
Viktoras Bodnaras, „Benker“ vadovas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2023, 11:22 AM

Anot finansinės industrijos inovacijas kuriančios ir blokų grandinės technologijos pagrindu veikiančios finansų įstaigos „Benker“ vadovų, „Android“ aplikacijos paleidimas – didelis žingsnis, laužantis finansinių paslaugų rinkos standartus bei žymintis naują šių paslaugų teikimo erą.

„Tai buvo ilga kelionė nuo tada, kai įsipareigojome panaudoti blokų grandinės technologiją finansinių paslaugų teikime, kad sukurtume teisingesnę finansinę aplinką vartotojams. Kelias nebuvo lengvas, kartais net varginantis, bet mes sulaukėme didelio palaikymo iš savo bendruomenės. Tad nuoširdžiai dėkojame savo partneriams ir tiekėjams už jų nepaliaujamą kantrybę, indėlį ir tikėjimą mūsų vizija kiekviename žingsnyje, nepaisant ir geopolitinių iššūkių, su kuriais susidūrė Europa paskutiniais metais“, – sako „Benker“ vadovas Viktoras Bodnaras.

„Benker“ finansų institucijos „Android“ programėlė yra sukurta naudojant „Natrix“ blokų grandinės platformą, kuri atspindi daugiau nei ketverius metus trukusį finansinių paslaugų inovatorių atsidavimą bei nukreiptas dideles investicijas į plėtrą atsiperkančius rezultatus, laužančius įprastos bankininkystės standartus.

„Žinojome, kad nebus lengva, todėl ir pasiekti tai užtruko ilgiau nei tikėjomės. Mūsų misija buvo pakelti finansų sektorių naudojant blokų grandinės technologiją, todėl siekėme to ryžtingai kurdami viską nuo nulio“, – su kokiais iššūkiais teko susidurti atskleidžia V.Bodnaras.

Anot „Benker“ vadovų, artimiausiu metu bendrovės paslaugos taps prieinamos ir „iOS“ platformų vartotojams, kurias ketinama pristatyti per ateinančias 6–8 savaites.

Tuo tarpu „Android“ vartotojai jau gali atlikti ir gauti visas pagrindines ir įprastas finansines paslaugas, įskaitant sklandų prisijungimą, EUR sąskaitos valdymą, efektyvius pervedimus į „Benker“ ir iš jo bei patogias operacijas platformoje.

Bendrovė taip pat planuoja pristatyti ir kitas unikalias funkcijas, tokias kaip „Ultimate Control Account“, suteikiančią vartotojams 100 proc. savo finansų kontrolę, kartu su išskirtinio dizaino mokėjimo kortele.

„Kitas mūsų žingsnis bus skirtas visų šių funkcijų pridėjimui prie abiejų platformos aplikacijų, suteikiant vartotojams išskirtinę patirtį. Mūsų naudojamas „Natrix“, mūsų pačių hibridinės blokų grandinės pagrindu veikiantis branduolinės bankininkystės variklis, taps „taisykles keičiančiu veiksniu“ (angl. game-changer) finansų institucijoms. Mes tvirtai tikime, kad pertvarkome finansų sektorių, kuriame galiausiai įsitvirtins skaidrumas, kontrolė ir lygybė“, – teigia „Benker“ vadovas V.Bodnaras.

Dar tik paslaugų teikimą pradėjęs „Benker“ jau turi daugiau kaip 7 000 iš anksto užsiregistravusių potencialių vartotojų be jokių rinkodaros veiklų. Šiuo metu įmonė aptarnauja ir priima tik „Android“ platformų vartotojus, bendrovės programėlė prieinama „Google Play“ parduotuvėje.

„Benker“ yra pasaulinė finansinių technologijų įmonė Vilniuje. 2022 m. sausio mėn., atitikusi visus Lietuvos banko keliamus norminius reikalavimus ir sėkmingai užbaigusi keletą tikrinimo etapų, „Benker“ užsitikrino visiškai blokų grandinės pagrindu veikiančios finansų institucijos statusą Europoje, kuriai suteikta elektroninių pinigų įstaigos licencija.

Bendrovė kuria blokų grandine paremtas finansines paslaugas, suteikdama vartotojams galimybę visiškai kontroliuoti asmeninius finansus, teiks QR mokėjimo sprendimus, klasikinius pinigų pervedimus ir SEPA (angl. Single Euro Payment Area) mokėjimus, valiutos keitimo paslaugas bei mokėjimo korteles.

Šias mokėjimo paslaugas bendrovė teiks pasitelkdama unikalią hibridinę blokų grandinės platformą, kuri suteiks vartotojams daugiau saugumo, skaidrumo ir kontrolės valdant savo finansus. Be to, kartu su partneriais įmonė planuoja pasiūlyti platformą aukso mainams, susietą su QR mokėjimais ir aukso atlygio programa (angl. reward program). Bendrovė savo paslaugas planuoja teikti Lietuvoje, Estijoje, Šiaurės, Rytų ir kitose Europos šalyse.

Vilniuje veikianti bendrovė subūrė daugiau nei kelias dešimtis geriausių savo srities specialistų, atsakingų už pastarųjų metų multi-milijoninės investicijų programos įgyvendinimą visoje ES.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.