Bendrovė „Nord Security“ pritraukė 100 mln. JAV dolerių investiciją „Genus AI“ gavo 6 mln. JAV dolerių rizikos kapitalo investiciją

Lietuvių įkurta kibernetinio saugumo bendrovė „Nord Security“ pritraukė naują 100 mln. JAV dolerių investiciją iš Jungtinių Amerikos Valstijų privataus kapitalo įmonės „Warburg Pincus“.

T.Okmanas ir E.Sabaliauskas.<br>Nord Security nuotr.
T.Okmanas ir E.Sabaliauskas.<br>Nord Security nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 9:34 AM, atnaujinta Sep 28, 2023, 2:12 PM

Kaip praneša bendrovė, pritraukusi investiciją, ji vos daugiau nei per metus padvigubino vertę iki 3 mlrd. JAV dolerių.

„Nors ir toliau išlaikome stabilų augimą, džiaugiamės radę partnerius, kurie itin gerai išmano kibernetinio saugumo rinką. Naujas finansavimo etapas bei mūsų naujųjų partnerių „Warburg Pincus“ patirtis, žinios bei kontaktai leis mums dar labiau sustiprinti pozicijas“, – sakė bendrovės bendraįkūrėjas Tomas Okmanas.

Nurodoma, kad šiame investicijų etape taip pat dalyvavo ir esami investuotojai – „Novator Ventures“ bei „Burda Principal Investments“.

Investicijos bus naudojamos „Nord Security“ bei „Surfshark“ produktų plėtrai įvairiose pasaulio rinkose bei potencialiems strateginiams įsigijimams, kurie leistų užtikrinti dar platesnį kibernetinio saugumo paslaugų spektrą privatiems ir verslo klientams.

„Genus AI“ gavo 6 mln. JAV dolerių rizikos kapitalo investiciją

Tiesiogiai vartotojams pardavinėjančioms ir elektronine komercija užsiimančioms įmonėms dirbtiniu intelektu grįstus sprendimus tiekianti kompanija „Genus AI“ pranešė gavusi 6 mln. JAV dolerių rizikos kapitalo investiciją.

Bendrovės iki šiol pritrauktų investicijų suma padidėjo iki 11 mln. JAV dolerių. Tarp naujų investuotojų yra gerai žinoma Silicio slėnyje įsikūrusi itin garsi tarptautinė skaitmeninės reklamos augimu užsiimanti bendrovė „Aleph Group Inc.“, taip pat privatūs investuotojai, tokie kaip „Treasure Data“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Kazuki Ohta, „Heep Agency“ įkūrėjas Magnusas Lundinas, vienas iš „Oberlo“ (vėliau įsigyta „Shopify“) įkūrėjų Tomas Šlimas ir kiti.

Ši investicija leido „Genus AI“ tapti vienais iš lyderių tarp įmonių, kurios, pasitelkusios dirbtinį intelektą, leidžia tiesiogiai vartotojams pardavinėjantiems ir elektronine komercija užsiimantiems prekės ženklams didinti pardavimų augimą socialiniuose tinkluose, tokiuose kaip „Facebook“, „Instagram“, „TikTok“, „X“ ir „Pinterest“. Anksčiau bendrovė yra pritraukusi investicijų iš pirmaujančių rizikos kapitalo ir verslo angelų investuotojų Europoje ir JAV, pavyzdžiui, „Picus Capital“, „Transamerica Ventures“, „Maschmeyer Group Ventures“, „HDI“ ir kt.

Bendrovė planuoja investuoti į infrastruktūrą, taip pat įtraukti papildomų integracijų ir funkcijų į besiplečiančią dirbtinio intelekto platformą. Šiuo metu „Genus AI“ platforma yra viena iš lyderių kuriant generatyvinę reklamą tarp gerai žinomų JAV prekių ženklų.

„Vien tik šiais metais mes jau sugeneravome daugiau nei 10 mln. prekių vaizdų geriausiems prekių ženklams, tokiems kaip „Parks Project“, „Annie Selke“, „Awe Inspired“, „Peter Thomas Roth“ ir daug kitų. Dirbtinis intelektas keičia tai, kaip prekės ženklai auga ir bendrauja su savo vartotojais. Mūsų tikslas yra pasiekti, kad šios itin greitai besivystančios dirbtinio intelekto technologijos būtų prieinamos visiems, tad mes palaipsniui atveriame platformą mažesniems prekių ženklams“, – pranešime sakė „Genus AI“ bendrasteigėjis ir generalinis direktorius dr. Tadas Jucikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.