Rinkoje – naujas tarptautinio lygio žaidėjas: Lietuvos bankas su „Vinted“ siejamai įmonei suteikė el. pinigų įstaigos licenciją

Didžiausios Europos internetinės naudotų mados prekių tarpusavio prekybos platformos „Vinted“ dukterinei įmonei Lietuvos bankas (LB) suteikė elektroninių pinigų įstaigos licenciją, pranešė LB valdybos narys Simonas Krėpšta.

„Vinted“ dukterinei įmonei LB suteikė elektroninių pinigų įstaigos licenciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Vinted“ dukterinei įmonei LB suteikė elektroninių pinigų įstaigos licenciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
S.Krėpšta.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
S.Krėpšta.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ignas Dobrovolskas

Sep 29, 2023, 10:53 AM, atnaujinta Sep 29, 2023, 11:16 AM

Elektroninių pinigų įstaigos licencija suteikia teisę leisti elektroninius pinigus ir teikti mokėjimo paslaugas. Įmonė ketina teikti mokėjimo paslaugas „Vinted“ platformos klientams visoje Europoje.

S. Krėpšta tikino, kad ši žinia iliustruoja tvarią Lietuvos finansų sektoriaus plėtrą ir augantį tarptautiškumą.

„Vinted“ turi milijonus klientų Europos Sąjungoje ir kitose šalyse, todėl labai tikėtina, kad elektroninių pinigų įstaigos klientų kontekste „Vinted“ turės dešimtis milijonų klientų“, – sakė LB valdybos narys.

„Bendrovė išlaikė aukštą kokybės kartelę licencijavimo metu, linkime sėkmės ir tikimės atsakingo požiūrio teikiant kokybiškas paslaugas klientams ir ateityje“, – aiškino jis.

Jo teigimu, šiais metais LB išdavė jau 10 naujų finansinių technologijų licencijų ir kokybiška plėtra vyksta „pakankamai tvariai“.

„Mūsų rinka tampa kuo toliau, tuo labiau tarptautine. Prižiūrime šimtus rinkos dalyvių, bet kuo toliau, tuo labiau jie aptarnauja ne tik Lietuvos klientus, bet ir visos ES klientus. Šia prasme Lietuva sustiprina savo įvaizdį, reikšmę, kalbant apie mokėjimo sektorių ir tampame dar didesniu finansų centru ES, kalbant apie mokėjimų rinką“, – teigė S. Krėpšta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.