A. Armonaitė įsitikinusi: Japonijos bankai galėtų investuoti į Lietuvos startuolius

Nuo vakar Japonijoje su darbo vizitu viešinti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė jau spėjo Tokijuje susitikti su Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banko (angl. „Japan Bank for International Cooperation“, JBIC) direktorių valdybos pirmininku Tadashiu Maeda.

A.Armonaitė.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
A.Armonaitė.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-03 10:04

Kaip nurodo Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN), susitikime ministrė pažymjo banko galimybes pradėti investuoti į inovatyvius Lietuvos startuolius.

„Lietuvos įmonės turi didelį potencialą ir kuria pažangius technologinius sprendimus daugelyje sričių, tad Japonijos investicijos padėtų šioms įmonėms augti ir būti konkurencingomis tarptautiniu mastu. Mūsų startuoliai taip pat siekia bendradarbiauti su Japonijos korporacijomis ir plėstis į šios šalies rinką“, – pranešime cituojama A. Armonaitė.

JBIC finansuoja Japonijos įmonių plėtros užsienyje projektus ir jau investuoja į inovatyvius Šiaurės Europos ir Baltijos šalių verslus per rizikos kapitalo fondus „NordicNinja“ (100 mln. eurų) ir „NordicNinja II“ (200 mln. eurų).

ELTA primena, kad ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė šią savaitę, spalio 2–5 dienomis, lankosi Japonijoje. Numatoma, kad vizito metu ministrė su valdžios ir verslo atstovais aptars investavimo Lietuvoje galimybes ir tolesnį šalių bendradarbiavimą.

Japonija yra itin svarbi Lietuvos partnerė, su kuria stipriname verslo, mokslinį ir technologinį bendradarbiavimą, taip pat siekiame ieškoti naujų inovacijų stiprinimo galimybių. Praėjusiais metais prekių apyvarta tarp šalių siekė 191 mln. eurų. Iki šiol orientavomės į prekių eksportą ir importą, o dabar matome poreikį didinti Japonijos investicijas Lietuvoje“, – sakė A. Armonaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.