„Hamas“ užpuolus Izraelį, naftos kainos šovė į viršų

Naftos kainos pirmadienį šovė į viršų ir pakilo daugiau kaip 4 proc., palestiniečių teroristinės grupuotės „Hamas“ atakai prieš Izraelį pakursčius nuogąstavimus dėl galimų sukrėtimų, susijusių su tiekimu iš šio naftos turtingo regiono.

Netikėtas, šeštadienio rytą pradėtas išpuolis jau nusinešė daugiau kaip 1 000 gyvybių.<br>Dpa-picture-alliance/Scanpix nuotr.
Netikėtas, šeštadienio rytą pradėtas išpuolis jau nusinešė daugiau kaip 1 000 gyvybių.<br>Dpa-picture-alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

Oct 9, 2023, 11:02 AM, atnaujinta Oct 9, 2023, 12:18 PM

Pranešama, kad Azijos biržose „Brent“ rūšies naftos kaina pašoko 4,7 proc., iki 86,65 JAV dolerio už barelį, o „West Texas Intermediate“ (WTI) rūšies naftos kaina padidėjo 4,5 proc., iki 88,39 JAV dolerio už barelį.

Netikėtas, šeštadienio rytą pradėtas išpuolis jau nusinešė daugiau kaip 1 000 gyvybių. Kilo susirūpinimas, kad į konfliktą gali įsitraukti JAV ir Iranas.

Pasak analitikų iš „ANZ Group“, rinkoms aktualu tai, ar konfliktas plis ir palies kitus regionus, ypač Saudo Arabiją. Tačiau rinkos iš pradžių manys, „kad situacija išliks ribota mastu, trukme ir padariniais naftos kainoms“. Nepaisant to, analitikai pažymi, kad galima tikėtis daugiau nepastovumo.

Dar prieš „Hamas“ ataką naftos kainos jau buvo pakilusios, augimą kursčius Rusijos ir Saudo Arabijos priimtiems sprendimams sumažinti naftos gavybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.