Į Klaipėdos uostą atplaukė dujų tanklaivis

Antradienį į Klaipėdos uosto terminalą atplaukė dujų tanklaivis „Seapeak Meridian“, kurio kroviniu, kaip teigia bendrovė „Elenger“, savo klientams bus užtikrintas dujų tiekimas rudens ir žiemos mėnesiams.

Antradienį į Klaipėdos uosto terminalą atplaukė dujų tanklaivis „Seapeak Meridian“.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Antradienį į Klaipėdos uosto terminalą atplaukė dujų tanklaivis „Seapeak Meridian“.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 10:12 AM

„Elenger“ bendradarbiauja su abiem didžiausiais Baltijos regiono terminalais, dėl to gali patenkinti savo klientų dujų poreikį. Dujų saugykla Latvijoje taip pat yra pilna iki rekordinio lygio ir leidžia ramiai pasitikti žiemą“, – įmonės pranešime teigė „Elenger Lietuva“ direktorius Marius Kairys.

Anot jo, šį savaitgalį įvykęs incidentas Estijos ir Suomijos dujotiekio jungtyje „Balticconnector“ „Elenger“ klientų tiekimo saugumui įtakos neturės – saugykloje ir dujotiekyje dujų yra pakankamai.

Baltijos šalių dujotiekis taip pat yra sujungtas su kontinentiniu dujų tinklu, jungiančiu tris šalis su Europa, tad prireikus dujas galima importuoti ir iš tos krypties, pažymėjo jis.

Anot įmonės, šiemet tris kartus padidintas suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) tiekimas – vietoj pernai gabentų penkių krovinių įmonė į regioną šiemet atgabeno 16 SGD pripildytų laivų.

„Elenger“ užsakytos dujos laivais atgabenamos į Suomijos Inku ir Klaipėdos terminalą, iš kur tiekiamos į dujotiekį. Vienas SGD tanklaivis atgabena maždaug dešimtadalį Lietuvoje per metus suvartojamų gamtinių dujų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.