Dėl geopolitinių įtampų naftos kaina vėl šoktelėjo

Tvyrant nuogąstavimams dėl tiekimo ir stebint išaugusią geopolitinę įtampą, penktadienį Europoje pašoko naftos kainos.

Tvyrant nuogąstavimams dėl tiekimo ir stebint išaugusią geopolitinę įtampą, penktadienį Europoje pašoko naftos kainos.<br>Pexels nuotr.
Tvyrant nuogąstavimams dėl tiekimo ir stebint išaugusią geopolitinę įtampą, penktadienį Europoje pašoko naftos kainos.<br>Pexels nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 3:40 PM

Kaip pranešama, ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina padidėjo 3,7 proc., iki 89,16 JAV dolerio už barelį, o WTI rūšies naftos kaina išaugo 3,9 proc., iki 86,14 JAV dolerio už barelį.

Su tiekimu susijęs susirūpinimas atsinaujino po to, kai Jungtinės Valstijos sugriežtino sankcijas Rusijos naftos eksportui.

JAV Iždo departamentas nurodė, kad įvedė pirmąsias sankcijas dviem kompanijoms, kurios gabeno rusišką naftą pažeisdamos tarptautines kainų lubas. Rusija yra antra pagal dydį naftos gamintoja pasaulyje. Baiminamasi, kad naujosios sankcijos gali suvaržyti pasaulinį tiekimą.

Naftos rinką taip pat veikia didėjanti geopolitinė įtampa Artimuosiuose Rytuose. Ten jau beveik savaitę vyksta karas tarp Izraelio ir teroristinės grupuotės „Hamas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.