V. Blinkevičiūtė skeptiška dėl NT mokesčio: projekto rengėjai yra „susipykę su realybe“

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė abejoja Nekilnojamo turto (NT) mokesčio įstatymo projekto priėmimo perspektyvomis. Pasak jos, mokestis yra sudėtingas ir neaiškus, neturi pakankamos politinės paramos Seime iš valdančiųjų pusės.

V.Blinkevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Blinkevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 9:08 AM

„Dabartinis mokestis yra ir sudėtingas, ir neaiškus. Vargu, ar galėsime rasti pritarimą ir sutarimą dėl jo patvirtinimo, nes gali atsitikti taip, kad valdantieji sako, jog mokesčių reforma – svarbiausias jų projektas rudenį, o daugumos jie neturi“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė V. Blinkevičiūtė.

Politikės manymu, pateiktas projektas yra ydingas ir nesuprantamas žmonėms, o įstatymo pakeitimo autoriai „susipykę su realybe“.

„Tai, kas rengė šį projektą, man atrodo, yra susipykęs su realybe. Ateina tris metus ręstas projektas, jis finansų ministrės pristatomas ir pasirodo, kad jis visiškai netinkamas, o valdančiųjų atstovas, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas, per naktį sugalvoja kitą projektą ir pateikia visiškai naują projektą. Tai jie tarpusavyje nesikalbėjo?“ – retoriškai klausė europarlamentarė.

„Tokio dalyko seniai neatsimenu, kad mokesčių projektas ateina vienas, staigiai per naktį apverčiamas kitaip tų pačių valdančiųjų atstovų. Tai blogo bendradarbiavimo, blogos vadybos pavyzdys, ko neturėtų būti“, – aiškino ji.

ELTA primena, kad antradienį Seime po svarstymo buvo pritarta NT mokesčio įstatymo pakeitimams. Tai yra vienas iš projektų, numatytų Vyriausybės pateiktoje mokesčių reformoje.

Už įstatymo projektą balsavo 56, prieš 18, susilaikė 23 Seimo nariai. Galutinis balsavimas dėl NT mokesčio įstatymo Seime numatomas spalio 26 d.

Parlamento Biudžeto ir finansų komitetui (BFK) iniciatyva Vyriausybės teiktas įstatymo projektas buvo patobulintas, sudarant galimybę pačioms savivaldybėms nusistatyti tarifus dėl NT apmokestinimo.

Numatoma, kad vietoje 0,06 proc. lengvatinio tarifo pagrindiniam gyvenamajam būstui, savivaldybės pačios galėtų nusistatyti tarifus 0,05–4 proc. intervale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.