Oligarchas M. Fridmanas skundžiasi negalintis sumokėti vairuotojui – teismas pasiūlė naudotis viešuoju transportu

Antradienį, spalio 17 d., Rusijos oligarchas Michailas Fridmanas, kuriam taikomos sankcijos, Jungtinės Karalystės (JK) Aukštajame Teisme apskundė atsisakymą leisti jam sumokėti vairuotojui ir padengti dvaro išlaikymo išlaidas.

 M.Friedmanas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 M.Friedmanas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 9:16 AM

59 metų Londone gyvenantis milijardierius, Rusijos ir Izraelio pilietis, ėmėsi teisinių veiksmų, kai JK Finansinių sankcijų įgyvendinimo biuras („Ofsi“) atsisakė leisti jam kas mėnesį mokėti 30 tūkst. svarų sterlingų jo nuosavybės „Athlone House“ išlaikymo išlaidoms padengti.

„Ofsi“ taip pat atmetė verslininko prašymą leisti sumokėti vairuotojui ir šiame Viktorijos laikų dvare Haigeite, šiaurės Londone, dirbantiems darbuotojams. Namas vertinamas 65 mln. svarų sterlingų.

M.Fridmano turtui taikomos Europos ir Didžiosios Britanijos sankcijos, Rusijai pradėjus karą Ukrainoje jo turtas buvo įšaldytas. Milijardierius ginčija savo artumą Rusijos režimui ir prieštaraudamas sankcijoms pradėjo keletą teisinių bylų.

Per posėdį antradienį M.Fridmano advokatai tvirtino, kad pastarieji jo prašymai atmesti neteisėtai. „Turint galvoje nuosavybės dydį, amžių ir kultūrinę reikšmę, „Athlone House“ reikalauja daug priežiūros, kad būtų išvengta sunykimo“, – rašytiniuose argumentuose sakė jo advokatė Rachel Barnes. Oligarchui reikia vairuotojo „saugumo sumetimais“, pridūrė ji.

„Ofsi“ atmetė šiuos prašymus ir pareiškė, kad jis „gali keliauti viešuoju transportu“. Vykdymo tarnyba, patvirtinusi mokėjimus už rezidencijos apsaugą, kai kuriuos prašymus blokavo, kad M.Fridmanas negalėtų toliau „mėgautis ankstesniu gyvenimo būdu“.

M.Fridmanas susikrovė turtus subyrėjus Sovietų Sąjungai, jam priklauso verslo imperija, apimanti angliavandenilių pramonę, bankininkystę, telekomunikacijas ir platinimą. Londono Aukštasis Teismas rugpjūtį atmetė milijardieriaus Jevgenijaus Švidlerio, artimo Rusijos oligarcho Romano Abramovičiaus draugo, apeliacinį skundą, kuriuo jis siekė, kad būtų panaikintos jam taikomos sankcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.