G. Šimkus patvirtino, kad Lietuvoje atsiras naujas bankas: pasakė, ką žino

Nors Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus tvirtina, kad šiuo metu dėl naujo banko Lietuvoje naujienų neturi, tačiau jis tikina, jog naujas rinkos dalyvis bus. Pasak jo, yra ne vienas bankas, matantis galimybes šalyje.

G.Šimkus.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
G.Šimkus.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

2023-10-30 11:47, atnaujinta 2023-10-30 11:48

„Yra bankų, kurie mato Lietuvoje veiklos galimybes. Šiuo metu neturiu naujienos pasidalinti, bet esu optimistas, kad matysime naują rinkos dalyvį Lietuvoje“, – pirmadienį žurnalistams teigė G. Šimkus.

„Nebūkime naivūs. Lietuva yra kompaktiška rinka, bet kartu ir su pakankamai geru potencialu, bet žmonių skaičiumi, finansinių paslaugų vartotojų prasme, ne tokiu dideliu. Ir joks rinkos dalyvis neateitų čia tiesiog teikti paslaugą, jis ateina, kai mato verslo ir augimo galimybes“, – tvirtino jis.

G. Šimkus pažymėjo, kad ateinantis bankas Lietuvoje turi matyti pelno galimybes, nes regione į Baltijos šalis žvelgiama kaip į vieną rinką.

„Mes bandome parodyti, kad čia tos galimybės yra, bet Lietuva yra matoma kaip viena (Baltijos šalių – ELTA) rinka. Bet be jokios abejonės malonu ir yra siekis, kad tas bankas padarytų savo būstinę Lietuvoje. Bet nebūkime naivūs, jis turi matyti pelno galimybes“, – sakė LB valdybos pirmininkas.

Liepos pradžioje finansų ministrė Gintarė Skaistė viešėjo Lenkijoje, kur kvietė Lenkijos finansų sektoriaus institucijas investuoti ir plėsti veiklą Lietuvoje.

Pasak ministrės, Lenkijos finansų sektoriaus veiklos Lietuvoje plėtra didintų konkurenciją finansų rinkoje, finansinių paslaugų pasiūlą, užtikrintų geresnę jų kainą ir kokybę.

G. Skaistė į Lenkiją išvyko su LB delegacija. Pranešama, kad Lenkijos finansų sektoriaus atstovams pristatytos galimybės veikti Lietuvoje, dabartinė Lietuvos makroekonominė ir finansų sektoriaus padėtis, fiskalinė politika.

Finansų ministerijos teigimu, sąlygos plėsti veiklą Lietuvoje Lenkijos finansų sektoriui yra palankios, rinkoje yra pakankamai erdvės naujiems dalyviams.

Taip pat LB ir Lietuvos garbės konsulės Vokietijoje organizuojamame renginyje LB valdybos pirmininkas G. Šimkus yra pristatęs Lietuvos bankinio sektoriaus privalumus Vokietijos komercinių bankų atstovams.

„Lietuvos bankinis sektorius vis dar yra koncentruotas, t. y. vos trys didieji bankai užima didžiąją rinkos dalį. Itin aukštas jų pelningumas rodo, kad yra erdvės konkurencijai ir solidžią patirtį bei finansines galimybes turintys Vokietijos bankai tą konkurenciją galėtų sėkmingai sudaryti“, – sakė G. Šimkus.

Pasak LB, renginyje dalyvavo daugiau nei 50 atstovų iš komercinių bankų, veikiančių Vokietijoje. G. Šimkus Ispanijoje yra susitikęs su vieno didžiausių Europoje komercinio banko atstovais ir pakvietęs juos teikti paslaugas Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.