Prieš laisvadienius ekonomistai skelbia džiugias žinias: tai gali nustebinti turinčius paskolas

Šiek tiek gerų naujienų prieš ilgąjį savaitgalį: paskutiniąją spalio dieną paskelbti išankstiniai euro zonos infliacijos rodikliai rodo, kad spalį infliacija euro zonoje sulėtėjo iki 2,9 proc. „Negana to, trijose valstybėse metinė infliacija spalį buvo mažesnė nei 2 proc. (Belgija: -1,7 proc.; Italija: 1,9 proc.; Nyderlandai: -1 proc.), iš jų Belgija ir Nyderlandai jau fiksuoja metinę defliaciją“, – feisbuke rašo banko „Citadele“ ekonomistas Aleksandras Izgorodinas.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
A.Izgorodinas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Izgorodinas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-10-31 17:02, atnaujinta 2023-10-31 17:21

Jis spėja, kad yra vilčių, jog euro zonos makrorodikliai (lėtėjantis ekonomikos aktyvumas ir vėstanti infliacija) artimiausiu metu vis labiau palaikys naratyvą, kad Europos Centriniam Bankui (ECB) greitu metu teks mažinti palūkanas.

Tačiau kol kas būčiau atsargus tokių prognozių atžvilgiu vien dėl to, kad ECB norės įsitikinti, ar šis infliacijos sulėtėjimas euro zonoje yra tvarus“, – komentavo ekonomistas.

Nepaisant tikėtino tolesnio infliacijos lėtėjimo, jis atkreipia dėmesį, kad bazinių palūkanų karpymas euro zonoje prasidės tik 2024 m. vasarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.