Jau šią vasarą Nidoje turėjo atsidaryti naujas prekybos tinklas, tačiau įvyko šis tas įdomaus

Prekybos tinklas „Iki“ jau šią vasarą turėjo planą atidaryti parduotuvę Nidoje, tačiau pastato, kuriame anksčiau buvo įsikūrusi kavinė „Kuršis“, rekonstrukcija trunka ilgiau, nei buvo numatyta. Garantijos, kad parduotuvė atsidarys kitąmet, taip pat nėra. Neoficialiomis žiniomis, pastatas kurorte, kur planuojama „Iki“, priklauso Rusijos piliečiui.

Prekybos tinklas „Iki“ jau šią vasarą turėjo planą atidaryti parduotuvę Nidoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prekybos tinklas „Iki“ jau šią vasarą turėjo planą atidaryti parduotuvę Nidoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prekybos tinklas „Iki“ jau šią vasarą turėjo planą atidaryti parduotuvę Nidoje.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Prekybos tinklas „Iki“ jau šią vasarą turėjo planą atidaryti parduotuvę Nidoje.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Prekybos tinklas „Iki“ jau šią vasarą turėjo planą atidaryti parduotuvę Nidoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prekybos tinklas „Iki“ jau šią vasarą turėjo planą atidaryti parduotuvę Nidoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Edgaras Valeckas

Nov 2, 2023, 11:59 AM, atnaujinta Nov 2, 2023, 12:26 PM

Iki šiol „Iki“ oficialiai nebuvo pranešusi apie savo planus Nidoje, nors vietos bendruomenė apie tai kalba jau visus metus, po to, kai į kaimyninį pastatą, šalia „Maximos“, persikelti nusprendė visus metus veikianti kavinė „Kuršis“.

„Aš labai tikiuosi, kad kitą vasarą jau atidarysime ten parduotuvę, bet nepriminsiu, kieno mama yra viltis. Jeigu atidarysime, tai tikrai jau žinosite balandį, o jeigu neatidarysime, tai greičiausiai įvyks dar po metų“, – vz.lt sakė Nijolė Kvietkauskaitė, mažmeninės prekybos tinklo „Iki“ vadovė.

Vienintelis iš didžiųjų prekybos tinklų, turintis parduotuvę Neringoje, iki šiol yra „Maxima“, parduotuvę Nidoje atidaręs 2008 metais.

Beje, prieš trejus metus Nidos „Maxima“, investavus 1,8 mln. eurų, buvo atnaujinta. Tai mažiausio „Maximos“ formato parduotuvė, kurios bendras plotas siekia 1 400 kv. m.

Plečiasi Klaipėdoje

Aktyviai plėtrą vykdantis prekybos tinklas „Iki“ neseniai Klaipėdoje atidarė naują parduotuvę. „IKI-Minija“ (Minijos g. 100). Tai 17-a tinklo parduotuvė uostamiestyje.

„Nuolat rūpinamės, kad pirkėjai apsipirkti galėtų greitai ir sklandžiai, todėl naujas parduotuves atidarome ten, kur jos bus ypač patogios ir naudingos“, – pranešime teigė Lina Muižienė, prekybos tinklo „Iki“ vykdomoji direktorė.

Naujoje „IKI – Minija“ 1 017 kv. m ploto parduotuvėje bus užtikrinamas plačiausias – net iki 14 tūkst. prekių – asortimentas, tad ji idealiai tiks savaitiniam apsipirkimui.

„Iki“ kitąmet Lietuvoje planuoja atidaryti 8 naujas parduotuves, o investicijos sieks 50 mln. eurų.

N. Kvietkauskaitė vz.lt teigė, kad iš 240 parduotuvių, kurias turi „Iki“, daugiau kaip 30 jau nebeatitinka kokybės reikalavimų, todėl rengiamasi paeiliui jas atnaujinti.

Tarptautinei „Rewe“ grupei priklausantis prekybos tinklas „Iki“ Lietuvoje veikia nuo 1992 metų. Tai yra antras didžiausias mažmeninės prekybos tinklas Lietuvoje po „Maximos“.

Apyvarta

„IKI Lietuva“ pajamos 2022 metais siekė 819,40 milijono eurų. Tai 14 proc. daugiau, palyginti su 2021-aisiais. „Iki“ skelbia, kad apyvartos augimą lėmė intensyvi plėtra, įgyvendinti efektyvumo projektai, puikiai suplanuota pardavimų strategija ir rinkodaros kampanijos.

Bendrovės grynasis pelnas pernai didėjo nuo 8,40 mln. iki 8,97 mln. eurų.

Tačiau Vilniaus universiteto dėstytojas, ekonomistas Algirdas Bartkus sako, kad verslininkai daro klaidą – jie naudoja nominalius dydžius ir rezultatus skaičiuoja einamosiomis kainomis.

Įvertinęs bendrą kainų lygį ekonomistas pateikė realius didžiųjų prekybos tinklų metinių (2022 metus lyginant su 2021 metais) rezultatus. Pagal juos visų didžiųjų Lietuvos mažmeninės prekybos tinklų, išskyrus „Lidl“, apyvarta ir grynasis pelnas 2022 metais mažėjo.

Mokslininkas skaičiuoja, kad „Iki“ reali apyvarta pernai smuko 4,1 proc., o pelnas sumažėjo 11 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.