Pramonės parke Alytuje – statybų vajus: kas jau žinoma apie šiuos projektus

Pramonės parke Alytuje veiklos plėtros nuotaikomis gyvena net penkios įmonės. Jos jau gavo arba netrukus gaus statybų leidimus. Kaip žinia, ten kur plėtra, ten ir investicijos, bei, tikėtina, naujos darbo vietos.

Pramonės parke Alytuje veiklos plėtros nuotaikomis gyvena net penkios įmonės.<br>dzukijosveidas.lt nuotr.
Pramonės parke Alytuje veiklos plėtros nuotaikomis gyvena net penkios įmonės.<br>dzukijosveidas.lt nuotr.
Tai bus jau antroji bendrovės „Kauno grūdai“ greitai paruošiamų produktų gamykla Alytuje.<br>dzukijosveidas.lt nuotr.
Tai bus jau antroji bendrovės „Kauno grūdai“ greitai paruošiamų produktų gamykla Alytuje.<br>dzukijosveidas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 3, 2023, 4:18 PM, atnaujinta Nov 3, 2023, 4:19 PM

Dar praeitą savaitę apie netrukus prasidėsiančias maždaug 7 400 m2 ploto gamyklos statybas sklype Fortų gatvėje pranešė bendrovė „Kauno grūdai“. Kaip buvo skelbiama pranešime spaudai, investicijos į šį objektą sieks 32 mln. eur.

Pirmajame gamyklos aukšte planuojamos gamybos ir sandėliavimo patalpos, antrame – suprojektuotos gamybos, sandėliavimo inžinerinės infrastruktūros patalpos, poilsio erdvės. Taip pat numatyta sutvarkyti kelius, aplinką, įrengti automobilių stovėjimo aikšteles.

Pagal pasirašytą statybų sutartį su bendrove „Panevėžio statybos trestas“ gamyklos statybos turėtų būti baigtos per 11 mėnesių. Gamyklai pradėjus veiklą, bus sukurta apie 250–300 naujų darbo vietų.

Leidimą statyboms jau yra gavusi ir viena didžiausių buitinės chemijos bei kosmetikos gamintojų Lietuvoje – Alytaus bendrovė „Koslita“. Modernus 2 000 m2 sandėliavimo paskirties pastatas Pievų gatvėje, šalia dabartinės gamyklos, turėtų išdygti jau kitąmet.

„Gamybai stipriai išsiplėtus, o užsakymų skaičiui nuolat didėjant, atsirado sandėliavimo patalpų poreikis. Taigi, pribrendo laikas įveiklinti prieš keletą metų įsigytą sklypą“, – portalui Dzūkijosveidas.lt sakė bendrovės „Koslita“ generalinė direktorė Jurgita Bugenienė.

Šiuo metu kaip tik vyksta baigiamieji sutarties su rangovu derinimo darbai, statybos turėtų prasidėti jau netrukus.

Statybas Pramonės parke, Sidabrio gatvėje, jau yra pradėjusi drabužių gamybos įmonė „TexTera“. 1 ha sklype dygsta 1 500 m2 gamybinis pastatas.

„Naujasis pastatas bus tris kartus didesnis už dabartinį, planuojame ir veiklos plėtrą, todėl neabejotinai bus sukurta ir naujų darbo vietų“, – sakė bendrovės „TexTera“ direktorė Ramunė Žemėnienė. Anot jos, esant palankioms oro sąlygoms, statybos galėtų būti baigtos jau kitų metų pradžioje.

Į naujo pastato statybas „TexTera“ ketina investuoti beveik 1 mln. eur.

Portalo Dzūkijosveidas.lt žiniomis, plėtros bei naujų statybų planais gyvena ir dar dvi Alytaus Pramonės parko įmonės – stiklo paketų gamintoja, bendrovė „Glass LT“ bei profesionalus žaliavų ir įrengimų tiekėja stiklo pramonei, bendrovė „Glastech“. Nuo komentarų apie planus abiejų bendrovių atstovai kol kas susilaiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?