Svarbu įdarbinantiems užsieniečius: yra pasikeitimų

Lapkričio 17 dieną pasibaigė nustatyta kvota paslaugų ir statybos sektoriuose. Todėl norintiems įdarbinti iš trečiųjų šalių atvykusius asmenis darbdaviams teks dabar kreiptis į Užimtumo tarnybą.

Siuvėjų atlyginimai mažesni už bedarbio pašalpą.<br>Asociatyvi J.Stacevičiaus nuotr.
Siuvėjų atlyginimai mažesni už bedarbio pašalpą.<br>Asociatyvi J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2023, 2:44 PM, atnaujinta Nov 21, 2023, 2:45 PM

„Dabar minėtų sektorių darbdaviai, norintys įdarbinti užsienietį iš trečiosios šalies, išskyrus Ukrainos piliečius, privalo kreiptis į Užimtumo tarnybą ir gauti leidimą dirbti Lietuvoje arba sprendimą dėl užsieniečio darbo atitikties šalies darbo rinkos poreikiams“, – pranešime spaudai pažymėjo Užimtumo tarnybos užsieniečių įdarbinimo koordinatorė Ernesta Varnaitė.

Anot specialistės, prieš pateikdamas dokumentus dėl leidimo dirbti ar sprendimo dėl darbo atitikties išdavimo užsieniečiui, darbdavys Užimtumo tarnyboje turi įregistruoti laisvą darbo vietą ne trumpesniam kaip 5 darbo dienų terminui.

Jei per nurodytą laikotarpį neatsiranda tinkamų kandidatų Lietuvoje, darbdavys turi teisę pateikti nustatytos formos prašymą ir kitus dokumentus dėl leidimo dirbti ar sprendimo dėl darbo atitikties užsieniečiui išdavimo. Dokumentai dėl leidimų dirbti ar sprendimų dėl darbo atitikties užsieniečiams išdavimo įprastai yra išnagrinėjami per 7 darbo dienas nuo jų gavimo.

Užimtumo tarnybos duomenimis, šiems metams buvo nustatyta 35 950 kvotų trūkstamų profesijų trečiųjų šalių piliečiams. Didžioji jų dalis – 60,1 proc. (21 600) teko paslaugų sektoriui, statybų – 25 proc. (9 100).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.