„Vilniaus šilumos tinklai“ planuoja plėtrą Klaipėdoje

Bendrovė „Vilniaus šilumos tinklai“ praneša, kad gavus Konkurencijos tarybos ir kitų institucijų leidimą, numatyti akcijų įsigijimai iš „E energija“ grupės, kurie apims 100 proc. UAB „Miesto energija“ ir UAB „Pramonės energija“ akcijų bei 4,34 proc. AB „Klaipėdos energija“ akcijų dalį. Sandorį ketinama užbaigti per 2024 m. pirmą pusmetį. Sandorio vertė derybų etape neskelbiama, o finansavimui bendrovė naudos iš nereguliuojamos veiklos sukauptą finansinį srautą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Vilniaus šilumos tinklai“ praneša, kad planuoja įsigyti „E energija“ grupės įmonių akcijų.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Vilniaus šilumos tinklai“ praneša, kad planuoja įsigyti „E energija“ grupės įmonių akcijų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2023, 9:56 AM, atnaujinta Nov 23, 2023, 10:52 AM

„Geografinė plėtra į Klaipėdos energetikos sektorių yra nuosekliai planuotos investicijos į mūsų ekspertinę veiklos sritį – šilumos ekosistemą. Taip stipriname savo pozicijas Lietuvos šilumos gamybos ir tiekimo sektoriuje“, – įmonės pranešime cituojamas „Vilniaus šilumos tinklų“ generalinis direktorius Gerimantas Bakanas.

Numatoma, kad šis sandoris padidintų bendrovės metines pardavimų apimtis apie 99 GWh šilumos ir 5,5 GWh elektros iš atsinaujinančių šaltinių, taip pat apie 9,6 GWh atliekinės šilumos iš pramonės įmonių.

Bendrai sandoris išplėstų bendrovės valdomus atsinaujinančių energijos išteklių šilumos ir elektros gamybos pajėgumus 24,8 MW šilumos ir 1,5 MW elektros energijos bei 6,2 km centralizuotos šilumos tinklų Klaipėdos LEZ teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.