Piktinasi, kad atlyginimas – neadekvatus: už šį darbą norėtų gauti bent 1,5 tūkst. eurų

Prastas oras neišgąsdino poros dešimčių Migracijos departamento darbuotojų. Su plakatais jie susirinko prie Seimo – surengė čia piketą reikalaudami didesnio darbo užmokesčio. Anot profesinių sąjungų, nuo 2021 m. departamento darbuotojų krūviai išaugo net tris kartus, vis dėlto daugiau nei 80 proc. darbuotojų atlyginimas į rankas neviršija tūkstančio eurų.

Anot profesinių sąjungų, nuo 2021 m. departamento darbuotojų krūviai išaugo net tris kartus.<br>Lrytas.lt koliažas
Anot profesinių sąjungų, nuo 2021 m. departamento darbuotojų krūviai išaugo net tris kartus.<br>Lrytas.lt koliažas
Anot profesinių sąjungų, nuo 2021 m. departamento darbuotojų krūviai išaugo net tris kartus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Anot profesinių sąjungų, nuo 2021 m. departamento darbuotojų krūviai išaugo net tris kartus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 23, 2023, 12:50 PM, atnaujinta Nov 23, 2023, 12:51 PM

Seimo frakcijoms profesinės sąjungos išsiuntė raštą, kuriame reikalaujama, kad Migracijos departamento darbuotojų algoms iš viso būtų skiriama 3,3 mln. eurų – t.y. 1,6 mln. eurų daugiau nei siūlo Vidaus reikalų ministerija.

„Apsukos yra didelės, atlyginimas yra neadekvatus. Jauni žmonės dirba, mes su aukštaisiais išsilavinimais, mokame kelias kalbas, turime išmanyti įstatymus ir teises, nuolat sekti žinias“, – sakė Migracijos departamento darbuotoja Aistė.

Tačiau ji pridūrė, kad jai šis darbas patinka. Jei būtų didesni atlyginimai, darbas būtų – fantastika.

„Dirbtum ir žinotum, kad esi įvertintas, kad valstybei esi reikalingas žmogus. Aš tai, pavyzdžiui, norėčiau 1,5 tūkst. eurų „į rankas“ tikrai gauti“, – kalbėjo darbuotoja Aistė. Jos atlyginimas šiuo metu nesiekia 1000 eurų, atskaičius mokesčius.

„Pradinis atlyginimas yra 731 euras, pakėlus 15 proc., bus kažkur 840 eurų „į rankas“, – skaičiavo Migracijos departamento darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Rūta Gerikienė.

Toks atlyginimas darbuotojų netenkina. Net jei darbo užmokestis padidės 15 proc., darbuotojai neketina toliau dirbti.

„Darbo krūviai yra išaugę tris kartus, nagrinėjamų sprendimų skaičius irgi išaugęs, darbuotojų kaita – 34 proc. – tai labai sudėtingos darbo sąlygos, reikalavimai labai aukšti ir todėl prašome, kad padidintų bent 30 proc.“ – „Lietuvos ryto“ televizijai kalbėjo R.Gerikienė.

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininko pavaduotojas Ričardas Garuolis sako, kad Migracijos departamentas uždirba dvigubai daugiau negu reikia jo išlaikymui – 33 mln. eurų.

„Klausimas – iš kur gauti pinigų? Migracijos departamentas juos užsidirba, dvigubai daugiau, nei reikia“, – patikino R.Garuolis. Jo žiniomis, pernai buvo skirta 14 mln. eurų, o uždirbo 33 mln. eurų.

Anot pašnekovo, galima uždirbti ir dar daugiau, nes iš trečiųjų šalių ateina darbuotojai, tačiau verslas „verkia“, kad laiku negali sutvarkyti dokumentų.

Jeigu būtų skirta tiek lėšų, kiek yra prašoma, tada atsirastų darbuotojų ir atitinkamai būtų surenkama daugiau rinkliavų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.