Komerciniai bankai turės susimokėti antrąją įmoką: sieks per 100 mln. eurų

Artimiausiu metu šalies komerciniai bankai perves antrąją šiais metais solidarumo įnašo dalį – už trečiąjį ketvirtį. Lietuvos banko skaičiavimais, ji sieks daugiau nei 100 mln. Eur ir bus skirta šalies gynybos reikmėms.

Artimiausiu metu šalies komerciniai bankai perves antrąją šiais metais solidarumo įnašo dalį – už trečiąjį ketvirtį.<br>Lrytas.lt koliažas.
Artimiausiu metu šalies komerciniai bankai perves antrąją šiais metais solidarumo įnašo dalį – už trečiąjį ketvirtį.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2023, 9:48 AM, atnaujinta Nov 24, 2023, 9:50 AM

„Lietuvos banko įžvalgos ir prognozės dėl bankų sektoriaus tendencijų pildosi. Kaip ir numatėme, dalis dėl išskirtinių aplinkybių, gauto komercinių bankų pelno bus skirta visuomenės poreikiams“, – pranešime sakė Lietuvos banko valdybos narys Simonas Krėpšta.

Pirmąją solidarumo įnašo įmoką (už antrąjį ketvirtį) – 56 mln. Eur – bankai pervedė rugpjūčio pabaigoje. Visa įnašo suma už 2023 m. gali siekti apie 250 mln. Eur. Šią priemonę Lietuvos bankas pasiūlė susidarius išskirtinėms aplinkybėms.

Dėl jų komercinių bankų pelnas 2023 m., palyginti su ankstesniais laikotarpiais, gali išaugti iki 3 kartų ir siekti apie 1 mlrd. Eur. Pirmojo pusmečio bankų sektoriaus pelnas sudarė 515 mln. Eur – du su puse karto daugiau negu per 2022 m. tą patį laikotarpį (203 mln. Eur).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.