Šiauliuose – unikalus investicijų langas: skelbia aukcioną ypatingam žemės sklypui

Tarptautinis Šiaulių oro uostas šią savaitę paskelbė turimo paskutinio laisvo žemės sklypo aukcioną, kuris įvyks gruodžio 18 d. Į jį tikimasi pritraukti logistikos ar sandėliavimo veikla užsiimantį investuotoją. Oro uosto vadovė Aurelija Kuezada teigia, kad atsižvelgiant į oro uostų specifiką, tokia galimybė yra unikali ir reta. Juo labiau kad tai paskutinis dar neužimtas sklypas Šiaulių oro uoste.

Šiaulių oro uoste paskutiniam laisvam sklypui skelbiamas aukcionas.<br>Šiaulių oro uosto nuotr.
Šiaulių oro uoste paskutiniam laisvam sklypui skelbiamas aukcionas.<br>Šiaulių oro uosto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2023, 10:30 AM, atnaujinta Nov 24, 2023, 10:31 AM

„Šis sklypas, kurio plotas viršija 2 hektarus, yra ne tik tarptautinio susisiekimo oru komplekso dalis. Šalia sklypo yra įrengta geležinkelio atšaka su konteinerinių krovinių aptarnavimo infrastruktūra, tad plėtoti veiklą galima išnaudojant čia pat esančias tris logistikos rūšis: orą, geležinkelį bei sausumos kelius, tarp kurių yra ir svarbūs Lietuvos magistraliniai keliai“, – pranešime teigė Tarptautinio Šiaulių oro uosto vadovė.

Anot jos, šį sklypą išnuomojus, galimybių ateiti į Šiaulių oro uostą artimiausiu metu nebus. Visi žemės sklypai, kuriuos valdo oro uostas, jau yra išnuomoti, juose investuotojai sėkmingai plėtoja veiklą.

Nors Šiaulių oro uostas dėl savo tarptautinio oro uosto statuso turi keleivių aptarnavimo infrastruktūrą, pastaroji naudojama iš esmės orlaivių įguloms aptarnauti. Ilgalaikėje perspektyvoje oro uostas orientuojasi į krovinių gabenimą. Atitinkamai tikimasi, kad sklypu galėtų susidomėti logistikos įmonės, siuntų gabenimo bendrovės, sandėliavimo verslu užsiimantys ūkio subjektai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas