V. Mitalas: „Biudžetas yra geras ir mes už jį balsuosime“

„Biudžetas yra geras ir mes už jį balsuosime. Dėl pagrindinių mūsų siūlymų pavyko sutarti“, – feisbuke rašo Vytautas Mitalas, Laisvės frakcijos Seime narys.

V.Mitalas.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
V.Mitalas.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Eurai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Eurai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 5, 2023, 10:27 AM, atnaujinta Dec 5, 2023, 12:49 PM

Jis mini didesnį biudžetą keliams – tai leis pradėti Vilnius-Utena kelio rekonstrukciją kitąmet ir tęsti greitkelio „Via Baltica“ bei avarinių tiltų remontą. Auga lėšų suma skiriama neformaliam ugdymui – tai padės paskatinti vaikus lankyti būrelius.

„Galų gale, solidus viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimų augimas, NPD (neapmokestinamasis pajamų dydis – red. past.) didinimas ir priemonės verslui taip pat yra mūsų bendrų sprendimų pasekmė, kuriuos reikia priimti ir įgyvendinti jau nuo sausio pirmosios.

Kaip seksis didinti mokytojų atlyginimus iki 130 proc. šalies VDU (vidutinis darbo užmokestis – red. past.) kitąmet – vertinsiu atidžiai. Jei reiks tą didinimą pagreitinti – metų eigoje sprendimus priimsime. Taip pat ir dėl papildomų ir greitų gynybos stiprinimo įsigijimų. Europos Komisija Lietuvos biudžeto deficitą vertina nuosaikiau nei Lietuva, dėl to manau, kad erdvės skubiems gynybos pajėgų stiprinimams yra. Kol kas biudžete to nėra – Krašto apsaugos ministerija nepasiūlė, – rašė Seimo narys. –

Dėl Civilinės sąjungos įstatymo nekerštausim ir elgsimės racionaliai, nes tai būtų kerštas ne homofobiškiems politikams, bet visiems Lietuvos žmonėms. Bet kurią akimirką, kai įvertinsime, kad balsų užtenka, šis projektas atsidurs darbotvarkėje. Liko tik vienas balsavimas“.

V.Mitalas įvardijo ir už ką toliau nebalsuos: už prastai parengtus mokesčius ar pripuolamai daromas reformas. „Tarp kolegų įsišaknijusią homofobiją jie tegul aiškina rinkėjams ar toliau bando pridenginti tuščiomis kalbomis. Deja, vakar buvome priversti konstatuoti, kad koalicijos partnerių vakarietiškasis sparnas kol kas yra per silpnas reikalingiems sprendimams priimti.

Mes balsuosime dėl biudžeto ne dėl koalicijos ir automatinio Vyriausybės rėmimo, o dėl jo turinio“, – rašė V.Mitalas.

Seimo narys V.Mitalas sako, kad 2024-ųjų biudžetas priimamas neįvedus naujų mokesčių viduriniajai klasei – tai vienas pagrindinių Laisvės partijos programinių įsipareigojimų – vietoj to, pasak parlamentaro, turime susitelkti į šimtų milijonų eurų ištraukimą iš šešėlio ir kovą su kontrabanda, ypač cigarečių kontrabanda iš Baltarusijos, rašoma pranešime spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?