Miestelyje Pakruojo raj. statys naują gamyklą – tam dolomito ir skaldos gamintoja skirs 10 mln. eurų

Viena didžiausių dolomito ir granito skaldos gamintojų Lietuvoje „Milsa“ grupė į naujos gamyklos statybas investuos apie 10 mln. eurų. Bendrovės tikslas – suprojektuoti visiškai naują technologinę liniją, kurios našumas būtų net du kartus didesnis už jau esamas gamybines linijas.

Klovainiuose (Pakruojo raj.) šiuo metu veikia 5 stacionarios ir 3 mobilios gamybos linijos.<br>„Milsos“ nuotr.
Klovainiuose (Pakruojo raj.) šiuo metu veikia 5 stacionarios ir 3 mobilios gamybos linijos.<br>„Milsos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2023, 1:22 PM

Klovainiuose (Pakruojo raj.) šiuo metu veikia 5 stacionarios ir 3 mobilios gamybos linijos. Pasak „Milsos“ grupės generalinio direktoriaus Manto Makulavičiaus, šiuo metu projektuojama dar viena gamybos linija, kuri ne tik padidins produktų gamybos pajėgumus, bet ir pakeis senąsias.

„Naujosios gamybinės linijos įrengimui skirta didžioji dalis mūsų investicijų. Ši gamybinė linija bus projektuojama karjero dugne, o jos našumas sieks 800 tonų per valandą. Šiuo metu esame projektavimo etape – turime paruošę technologinę schemą ir su komanda dirbame prie technologinių įrengimų išdėstymo.

Kai tai pasitvirtinsime, projektavimo etapas bus baigtas. Jį planuojame užbaigti iki šių metų pabaigos. Kitais metais bus galima pereiti prie įrenginių inžinerinių dalių projektavimo, kontraktų su įrangos gamintojais pasirašymo. Tuomet antroje metų pusėje planuojame jau gautą įrangą montuoti. Mūsų tikslas naują gamybinę liniją paleisti 2025 metais“, – teigia M.Makulavičius.

Lietuvoje veikianti įmonių grupė yra pajėgi pagaminti 3 mln. tonų dolomito skaldos bei 1 mln. tonų granito skaldos per metus.

„Gamindami produktus suvartojame didelį elektros kiekį. Pavyzdžiui, Klovainiuose jis per metus siekia daugiau nei 8 mln. kilovatvalandžių. Todėl pradėjome ieškoti tvaresnio būdo užtikrinti elektros tiekimą. Analizavome tiek vėjo, tiek saulės jėgainių pritaikymo galimybes gamyboje. Vėjo energetikos galimybės mums netiko, nes vėjo gamybos ciklas šiek tiek prasilenkia su mūsų gamybos sezoniškumu. Mes gamybą vykdome daugiau vasarą, nes žiemą negalime plauti savo produkcijos, o vėjas dažniau pučia rudenį, žiemą, pavasarį. Todėl pasirinkome įdiegti saulės elektrines“, – išskiria M.Makulavičius.

Anot jo, saulės jėgainių įdiegimas paskatino suplanuoti ir didesnį elektros energijos projektą ateityje.

„Mūsų grupės įmonėse Klovainiuose, Kaune ir Vilniuje saulės jėgainės yra jau beveik pilnai įrengtos. Tačiau jos yra nedidelio dydžio ir užtikrina tik buitinius poreikius, bet gamybinių – ne.

Todėl pasitarę su partneriais nusprendėme įsigyti nutolusių saulės elektrinių parką. Nors šiuo metu jos dar neveikia, bet tikimės, kad kitais metais savo darbą jau pradės ir padės mums visą pagamintą energiją paskirstyti į skirtingus šaltinius“, – ateities planais dalinasi M.Makulavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.