Šią savaitę iš Vilniaus oro uosto – pirmasis tiesioginis skrydis į Šri Lanką

Atsižvelgdamas į didėjančią egzotiškų atostogų krypčių paklausą, kelionių organizatorius Join UP! Baltic pristato naują kelionių kryptį – Šri Lanką, į kurią nuo gruodžio 21 d. prasidės tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus oro uosto. Į Matalos oro uostą skrydžiai bus vykdomi „SkyUp Airlines“ lėktuvais.

Vilniaus oro uostas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus oro uostas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Šri Lanka.<br>Olga-filo/pixabay.com nuotr.
 Šri Lanka.<br>Olga-filo/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 19, 2023, 9:53 AM, atnaujinta Dec 19, 2023, 9:56 AM

10, 11 arba 21 nakvynės kelionių į Šri Lanką iš Vilniaus kainos prasideda nuo 1100 eurų asmeniui. Skrydis trunka maždaug 12 valandų, su 1 valandos sustojimu degalų papildymui Bahreine. Kaip nurodoma pranešime, salos pietuose esančioje Mataloje galima rasti daugumą svarbių lankomų objektų.

Sabina Saikovskaja, „Join UP! Baltic“ generalinė direktorė, sako, kad 2022 m. laikomi turizmo sektoriaus atsigavimo metais, nes keliautojai entuziastingai sugrįžo į pažįstamas vietas. Tikimasi, kad 2023–2024 m. žiemos sezonas taps tyrinėjimų už populiariausių ir žinomiausių atostogų vietų ribų laikotarpis. „Lietuvos keliautojai rodo didelį norą keliauti toliau, tyrinėti naujas egzotiškas kryptis, kurios tapo labiau prieinamos tiek pasiekiamumo, tiek įperkamumo prasme. Šią žiemą į savo kelionių pasiūlą įtraukėme egzotiškąjį Zanzibarą Tanzanijoje su skrydžiu iš Varšuvos (Lenkija)“, – priduria S.Saikovskaja.

„Join UP!TM“ 10 metų statistika rodo, kad kiekvienas keliautojas, kuris pirmą kartą apsilankė Šri Lankoje, vėliau čia sugrįžta bent 3 kartus.

Indijos vandenyno perlu vadinama Šri Lanka – maždaug Lietuvos dydžio sala, užimanti apie 65 tūkst. kv. kilometrų. Ji pasižymi didele kultūrų, kraštovaizdžių ir klimato zonų įvairove, kurios nerasite didesnėse šalyse. Šri Lanka – viena mažiausių Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono šalių, tačiau joje yra 6 UNESCO saugomos kultūros paveldo vietovės, įskaitant senovinę Sigirijos uolų tvirtovę, visame pasaulyje žinomą Budos danties šventyklą ir Dambulos olos šventyklą, kurioje saugoma daugiau kaip 150 Budos statulų.

Dėl egzotiškos gamtos, tai viena fotogeniškiausių vietų Žemėje: Ceilono arbatos plantacijos ir ryžių laukai, nepaliesti balto smėlio paplūdimiai, žydri vandenynai, laukiniai atogrąžų miškai ir kvapą gniaužiantys kriokliai. Šri Lankoje ištisus metus vyrauja šilti, vasariški orai: dienos temperatūra pakrantės ir žemumų vietovėse vidutiniškai siekia apie 28–30 laipsnių, o vandens temperatūra – apie 25 laipsnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?