„IKEA“ praneša, kad dėl krovininių laivų nukreipimo aplink Afriką gali pritrūkti prekių

Švedijos baldų milžinė „IKEA“ ketvirtadienį pranešė, kad dėl krovininių laivų maršrutų nukreipimo aplink Afriką siekiant išvengti galimų išpuolių Raudonojoje jūroje gali vėluoti prekių pristatymas ir net visai ištuštėti lentynos.

IKEA
IKEA
IKEA
IKEA
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 21, 2023, 10:29 PM

Neseniai Irano remiami Jemeno hučių sukilėliai raketomis ir dronais ėmė atakuoti praplaukiančius konteinerių laivus, todėl daugelis laivų stengiasi vengti Raudonosios jūros ir Sueco kanalo, per kuriuos vyksta apie 10 proc. pasaulinės prekybos.

Vietoj to, keliaujant aplink Afriką, kelionė iš Azijos į Europą gali pailgėti savaite, o degalų sąnaudos gali siekti šimtus tūkstančių dolerių.

„Padėtis Sueco kanale lems vėlavimus ir gali atsirasti tam tikrų IKEA gaminių trūkumas“, – „IKEA“ pranešė AFP elektroniniu paštu.

Per Sueco kanalą kasmet praplaukia apie 20 000 laivų.

„IKEA“ teigė, kad palaiko glaudžius ryšius su savo vežėjais ir kad jų komandų saugumas yra svarbiausias prioritetas.

„Šiuo metu vertiname kitas tiekimo galimybes, kad užtikrintume mūsų produktų prieinamumą, ir toliau atidžiai stebime situaciją“, – pridūrė bendrovė.

Hučiai teigia, kad jų smūgiai į praplaukiančius konteinerių laivus yra skirti palestiniečiams Gazos Ruože palaikyti nuo spalio 7 dienos tebesitęsiančiame kare tarp Izraelio ir grupuotės „Hamas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.