Iki balandžio „Maxima“ parduotuvėse galite nemokamai atsiimti šiuos daiktus: fiksuoja neįtikėtiną susidomėjimą

Iki pat balandžio mėnesio 23-jose prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse Vilniuje klientai gali nemokamai atsiimti specialius maisto rūšiavimui skirtus maišelius ir kibirėlius. Naujovė miestiečius sudomino – vien per pirmąją akcijos savaitę trijose parduotuvėse rūšiavimui skirtas priemones atsiėmė arti 3 tūkst. butų ūkių. 

Apsipirkimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Apsipirkimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Specialius oranžinius maišelius ir kibirėlius nemokamai suteikia Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras.<br>Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Specialius oranžinius maišelius ir kibirėlius nemokamai suteikia Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras.<br>Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-01-08 19:41

Žemės ūkio ministerijos duomenimis, per metus Lietuvoje prarandama 393,8 tūkst. tonų maisto – apie 141 kg iššvaistyto maisto vienam šalies gyventojui. Daugiausia išmetama namuose paruošto maisto, kiek mažiau šviežių ir greitai gendančių maisto produktų.

„Maxima“ kviečia savo pirkėjus prisijungti prie bendro tikslo – mažinti susidarančių maisto atliekų kiekį bei atsakingai rūšiuoti, kad kuo mažiau atliekų nukeliautų į sąvartynus, o būtų panaudojamos pagal žiedinės ekonomikos principus, pavyzdžiui, gaminant energiją arba trąšas.

Nuo sausio 1 d. Vilniuje įsigaliojo nauja atliekų rūšiavimo tvarka – sostinės gyventojai raginami atskirai rūšiuoti maisto atliekas. Nuo šiol nesuvartotus maisto produktus ir susidariusias maisto atliekas, pavyzdžiui vaisių ir daržovių žieves, lupenas, graužtukus, kiaušinių lukštus, kaulus, arbatos bei kavos tirščius ir kt., raginama kaupti specialiuose oranžiniuose maišeliuose ir vėliau juos sandariai užrišus mesti į mišrių komunalinių atliekų konteinerius – tokiu būdu bioatliekos grįš į žiedinės ekonomikos ciklą energijos ar komposto pavidalu.

Specialius oranžinius maišelius ir kibirėlius nemokamai suteikia Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras. Iki balandžio mėnesio kibirėliai ir maišeliai bus dalinami 23-jose „Maximos“ parduotuvėse pagal sudarytą grafiką

„Suprantama, kad ir gyventojams ne visuomet pavyksta tobulai suplanuoti savo valgiaraštį ir išvengti maisto atliekų, tačiau atsakingas rūšiavimas šią problemą iš dalies sumažina. Maisto atliekos gali būti kompostuojamos, taip pat panaudojamos biodujų gamybai. Labai raginame savo klientus atsižvelgti į naują tvarką ir atsakingai rūšiuoti maisto atliekas“, – sako ​Ugnė Ulickienė, „Maxima LT“ Procesų ir kokybės valdymo departamento direktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.