Šioje šalyje degalų kainos netrukus didės daugiau kaip 400 proc.

Didelių ekonominių sunkumų patirianti Kuba paskelbė nuo vasario daugiau kaip 400 proc. didinanti benzino ir dyzelino kainas degalinėse. Vyriausybė taip pat pareiškė, kad nuo kovo augs suskystintų dujų kaina, daugiau teks mokėti ir daug elektros suvartojantiems namų ūkiams.

Havana, Kuba.<br>stestu/pixabay.com nuotr.
Havana, Kuba.<br>stestu/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2024, 12:26 PM

Taip tikimasi paskatinti ekonomiką, pakoreguoti „iškraipymus“ ir užtikrinti degalų ir elektros tiekimą, per valstybinę televiziją sakė finansų ministras Vladimiras Regueiro bei energetikos ministras Vicente‘as de la O Levy‘is.

Kubos vadovybė prieš tai paskelbė apie sunkias priemones, kurių reikės imtis. Šalies bendrasis vidaus produktas, oficialiais duomenimis, pernai sumažėjo 1–2 proc., infliacija siekė apie 30 proc.

Sausio 1 d. Kuba minėjo 65-ąsias revoliucijos metines. Beveik tiek pat trunkantis embargas ir papildomos kaimyninės šalies JAV sankcijos stabdo Kubos ekonomiką. Padėtis pastaruoju metu, be kita ko, pablogėjo sumažėjus turistų per pandemiją ir sumenkus taip pat krizę patiriančios sąjungininkės Venesuelos paramai.

Kuboje, be kita ko, trūksta maisto produktų, vaistų ir degalų. Dėl kuro trūkumo kenčia ir žemės ūkis. Kuba priversta importuoti maisto produktus, tačiau neturi pakankamai užsienio valiutos. Net cukraus, vieno pagrindinio šalies gaminamų produktų, pastaruoju metu nebeužteka vietos poreikiui patenkinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.